13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFormula 1România Curată: Ministerul de Externe este cangrenat de rubedeniile şi pilele politicienilor

România Curată: Ministerul de Externe este cangrenat de rubedeniile şi pilele politicienilor

Organigrama Ministerului Afacerilor Externe al României este sufocată de rubedeniile, beizadelele şi pilele politicienilor, arată un articol publicat de România Curată.

Persoanele cu pile sunt protejate mai ales de PSD, iar foarte mulţi dintre angajaţi sunt fii sau fiice ale unor foşti sau actuali demnitari. "Un asemenea grad de nepotism în diplomația românească spune multe despre profesionalismul ministerului, per ansamblu", notează România Curată.

De exemplu, Ioana Gheorghiaş – fiica lui Mugurel Gheorghiaş zis Melcul, prietenul din facultate al liderului PSD Liviu Dragnea şi acţionar TelDrum, cu afaceri în Brazilia – lucrează la MAE, în echipa secretarului de stat, George Ciamba.

Claudiu Hellvig, fratele directorului SRI, Eduard Hellvig, este consul la Castellon în Spania. Fiul fostului ministru Dobre, al fostului ministru Pogea sau fiica fostului ministru Niţă lucrează, de asemenea, la MAE.

Iulian Buga este ambasador în Suedia. Fratele lui este Cezarian Buga, judecător militar la Curtea Militară de Apel Bucureşti. Cezar Buga este acuzat de alţi doi magistraţi de la CMAB că e omul lui Marian Hapău, directorul serviciului secret al Armatei, un apropiat al lui Gabi Oprea, fost ministru al Apărării. Vezi aici.

Catrinel Brumar este agentul guvernamental la CEDO. A fost partenera de viaţă a lui Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe în Guvernul Ponta şi actual consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis.

George Ciamba este secretar de stat în MAE. A fost ambasador în Turcia şi Grecia. Soţia lui este Adriana Ciamba, consul general la Istanbul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă