7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL print: Cum se trăieşte în nămeţi când satul este izolat

Exclusiv RL print: Cum se trăieşte în nămeţi când satul este izolat

„România liberă” îți oferă vineri 56 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Cum se trăieşte în nămeţi când satul este izolat

Când zăpada e înaltă cât dealul, locuitorii satelor izolate din România rămân în voia sorții. La Pocreaca, Valea Satului și Bumbăta, trei sate din județele Iași și Vaslui, oamenii rămân blocați în case, fără acces la alimente și medicamente. Cei care suferă cel mai mult sunt bătrânii singuri.

Un sfert din Guvernul României, calificat la academiile de securitate 

Deși pe site-ul Executivului nu au fost încă postate biografiile oficiale ale noilor miniștri,  se poate constata că șapte dintre ei au trecut pe la academiile SRI, M.Ap.N sau a Poliției. Interesant este că premierul Sorin Grindeanu a scos din biografie  episodul legat de academia SRI.

Cine l-a creat pe Sebastian Ghiţă

Peste un miliard de lei câştigaţi numai din 2010 încoace și un conflict de interese, așa ar putea fi rezumată relația dintre Sebastian Ghiță și instituţiile statului, printre care Serviciul Român de Informaţii. Fugar acum, pentru că este urmărit penal sau trimis în judecată în patru dosare, fostul parlamentar transmite periodic acuze grave la adresa şefilor DNA şi SRI.

Cruzimea împotriva animalelor rămâne nepedepsită în România

Numărul cazurilor de cruzime împotriva animalelor este în plină ascensiune. Spun asta și medicii veterinari, care tratează animalele rănite ce cad victimele sălbăticiei oamenilor. Câinii sunt vânaţi cu arbaleta sau cu arme cu aer comprimat, pisicile sunt opărite sau sfâșiate de câinii de luptă  pentru că, în general, vinovaţii nu sunt pedepsiţi.

Nu ratați ediția de print. Vineri, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă