21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Diversiunea din noul dosar al Mineriadei din 1990

Exclusiv RL PRINT. Diversiunea din noul dosar al Mineriadei din 1990

 

 „România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Diversiunea din noul dosar al Mineriadei din 1990

Surse din prima echipă care a anchetat evenimentele din 13-15 iunie 1990 fac dezvăluiri importante într-o cauză amânată de mai bine de 26 de ani. Cu toate că există dovezi și mărturii care demonstrează implicarea serviciilor secrete, dar și relația pe mai multe paliere a politicului cu liderii sindicali, în dosar au rămas doar câțiva învinuiți.

Declarațiile cutremurătoare luate de procurori în anii ’90 par să nu fi impresionat noua echipă care se ocupă de caz. Totodată, asociațiilor și instituțiilor care au fost distruse atunci nu li s-a încuviințat să devină părți civile, așa că nu vor fi despăgubite vreodată.


România, condamnată la CEDO pentru un securist care şi-a bătut nevasta

În 2007, Angelica Bălșan s-a internat în spital după ce a fost bătută de soțul ei. După externare, bărbatul a bătut-o din nou, iar ea a ajuns la spital cu ambulanța. Femeia s-a plâns autorităților în mod repetat, dar acestea au acţionat blând cu agresorul. Sursele RL arată că acesta din urmă, decedat între timp, este Nicolae Cămărășescu, fost ofițer al Securității.


Exodul medicilor, un fenomen tot mai periculos

Cu toate că avem un deficit de peste 13.000 de doctori în sistemul sanitar, posturile nu se ocupă din cauza nivelului salarial și a condițiilor din unitățile sanitare sau din cauza lipsei oportunităților de dezvoltare profesională și personală. Cea mai importantă și imediată consecință este migrația masivă a medicilor și asistenților către alte țări, atrag atenţia specialiștii de la Institutul Național Democrat. 


Modificarea Codului Fiscal a băgat frica în mediul de afaceri

Modificările propuse recent la Codul Fiscal, fără un studiu de impact care să arate avantajele și dezavantajele acestora, corelate cu noul proiect de Lege a salarizării au creat tensiuni foarte mari printre oamenii de afaceri, potrivit unei dezbateri organizate de Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Cea mai mare temere a lor este că renunțarea la cota unică și introducerea unei cote progresive vor crea goluri imense în veniturile bugetare.


 

Ce mai puteți citi în ziar

Interviu. De ce crede scriitorul Evgheni Vodolazkin că Rusia este o democrație

Evgheni Vodolazkin este, probabil, cel mai în vogă scriitor rus. S-a născut în 1964 la Kiev, unde şi-a făcut studiile universitare. Este doctor în ştiinţe filologice şi specialist în literatura rusă veche. Acesta crede că în URSS, stabilitatea a însemnat totalitarism și teroare. „Acum, în societate a apărut un oarecare consens (…) În Rusia a apărut o liniște relativă, puterea o numește «stabilitate», iar opoziția «stagnare», a declarat Evgheni Vodolazkin într-un interviu pentru România liberă.


Marea Britanie scoate armata în stradă

Ca urmare a atacului terorist de pe Manchester Arena, autoritățile britanice au hotărât suplimentarea patruleloe înarmate de poliție și desfășurarea unor soldați pentru paza unor obiective. Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la „critic” după ce poliția a arestat încă trei persoane, inclusiv pe fratele atentatorului sinucigaș, Salman Abedi, libian de origine.


Nu ratați ediția print de joi. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă