5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Fabricile de doctorate s-au autoevaluat şi doar Oprea e...

Exclusiv RL PRINT: Fabricile de doctorate s-au autoevaluat şi doar Oprea e vinovat!

„România liberă” îți oferă marţi 28 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Fabricile de doctorate s-au autoevaluat şi doar Oprea e vinovat!

Școlile doctorale de la Apărare și Poliție refuză să admită că au probleme majore de etică academică și ascund plagiatele grosolane sub preș. Mai mult, în autoevaluările pentru 2016, profesorii acestor instituții mint cu nerușinare, se laudă cu fleacuri și chiar fac greșeli gramaticale demne de analfabeți. Excepție face școala doctorală a SRI, unde a fost conducător de doctorat Gabriel Oprea, care recunoaște parțial lipsa integrității științifice.

Subvenţiile pentru porcii lui Dragnea, incluse într-un proiect de lege

Deși, în ianuarie, Ministerul Agriculturii a inițiat o ordonanță de urgență prin care propunea subvenționarea porcilor, în februarie inițiativa a fost preluată de 16 parlamentari PSD.

Proiectul de lege propus de aceştia vine în contextul în care presa a arătat, recent, că fiul lui Liviu Dragnea deține, printre altele, o fermă de porci, la Salcia. Printre politicienii care au semnat proiectul se află un deputat din Alba, Ioan Dîrzu, considerat un apropiat al liderului PSD.

Ambasadorul Bulgariei la Bucureşti: Bulgaria nu agreează „soluţiile regionale“ pentru Flota NATO propusă de România

 Ambasadorul Bulgariei la București, Todor Churov, a declarat într-un interviu pentru România liberăcă și la Sofia oficialii, inclusiv cei din domeniul judiciar, cer ridicarea MCV, adăugând însă că nu depinde nici de România, nici de Bulgaria eliminarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.  Diplomatul  bulgar crede că cele două state ar trebui să colaboreze pentru aderarea la Schengen, dar în același timp, explică refuzul de astă vară al Sofiei de aderare la proiectul României privind înființarea unei flote NATO la Marea Neagră printr-un fel de starategie autohtonă care nu agrează “soluțiile regionale”

 

Ce mai puteți citi în ziar

Ce efecte pot avea tensiunile din ALDE asupra guvernării

Scandalul dintre Tăriceanu şi Constantin și amenințările lui Ponta legate de părăsirea PSD pot zdruncina coaliția de guvernare. Pierderea a 24 de parlamentari (cât ar aduna aceştia din urmă prin plecarea sau excluderea din cele două formaţiuni ) poate fi compensată doar prin cele 30 de voturi de la UDMR. Dragnea ar putea aduce Uniunea în guvern.

Fiscul pune tunurile pe comercianții online

Evaziunea şi frauda fiscală în domeniu au ajuns la un nivel alarmant, astfel încât inspectorii ANAF se vor concentra pe controale în acest sector, a declarat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Nu ratați ediția de print. Marți, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă