27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Omul lui Iliescu, salvat de gaşca lui Tăriceanu

Exclusiv RL PRINT: Omul lui Iliescu, salvat de gaşca lui Tăriceanu

„România liberă” îți oferă joi 28 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Omul lui Iliescu, salvat de gaşca lui Tăriceanu

Propunerea de revocare a lui Mișu Negrițoiu din postul de președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a revenit pe agenda Parlamentului, după șase luni de amânări. Însă autorul haosului de pe piaţa asigurărilor a primit un respiro, cu sprijinul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ajutorul vine pe filiera fostului ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, omul de încredere al liderului ALDE. Potrivit unor surse parlamentare, Negrițoiu este susținut de Daniel Chițoiu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Tăriceanu. Relațiile dintre Chițoiu și Negrițoiu sunt mai vechi şi au legătură cu secretele de la ASF, dar şi cu faptul că ex-nevasta fostului ministru a lucrat în instituţie. Mişu Negrițoiu i-a succedat la șefia autorităţii lui Dan Radu Rușanu, nașul lui Chițoiu, şi a continuat politica inițiată de predecesorul său.

Prin urmare, o decizie privind soarta actualului preşedinte al ASF ar putea fi luată de coaliția PSD-ALDE abia după întoarcerea în țară a lui Liviu Dragnea.

Spectaculoasele avansări ilegale ale lui Mircea Geoană

Fostul ministru de Externe şi lider al PSD a fost și unul dintre lupii tineri care au beneficiat de o carieră fulminantă în Ministerul pe care l-a condus între 2000 şi 2004. În nici șase ani, Geoană a fost avansat cinci grade diplomatice pe care ar fi trebuit să le parcurgă în 14 ani sau, “la excepțional”, în minimum șapte ani.

Executat silit pentru că nu a demolat clădiri care nu există

Un om de afaceri din Constanța acuză că este obligat să demoleze mai multe imobile, deşi la fața locului – o exploatație minieră – se află doar o groapă de cel puțin 10 metri adâncime. „Le-aș demola, dar ce să demolez?”, se întreabă el, într-o poveste care ar aduce cu o schiță absurdă, dar înseamnă, de fapt, falimentarea unui om de afaceri român.

Noi taxe de la Ministerul Finanțelor pentru români,  din 2018

Ministerul Finanțelor vrea să modifice Codul Fiscal, iar printre măsurile luate în calcul se află lărgirea plajei de venituri supuse taxării. În același timp, anumite impozite nu ar mai putea fi reținute la sursă, ci vor trebui plătite de către contribuabili, o dată cu declararea venitului global pe gospodărie.  Astfel, angajatorii nu vor mai reține din salariul angajaților, în fiecare lună, decât contribuțiile sociale, nu și impozitul pe venit, de 16%.


Ce mai puteți citi în ziar

ARACIS nu a găsit cuibul de plagiatori de la Academia SRI

Agenția Română de Asigurare a Calității Învățământului Superior a acordat, în două rânduri, calificativul „încredere ridicată” activității didactice din cadrul Academiei Naționale de Informații a SRI, deşi acolo s-au descoperit numeroase fraude academice, unele coordonate de Gabriel Oprea. Parlamentarii intenționează acum să ofere ARACIS exclusivitate pentru evaluarea școlilor doctorale.

Ministerul Sănătății, fără soluție pentru vaccinul antihepatic B

Din motive de fabricaţie, vaccinul nu va mai exista pe piaţa din România până în ianuarie 2018. În aceste condiţii, trebuie să se găsească urgent o soluţie, în caz contrar aproximativ 150.000 de nou-născuţi ar putea rămâne neimunizaţi. Hepatita B este de 100 de ori mai contagioasă decât HIV şi a zecea cauză de mortalitate în întreaga lume.

Nu ratați ediția de print. Joi, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă