7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Soţii Grasu, baronii Salvării

Exclusiv RL PRINT: Soţii Grasu, baronii Salvării

„România liberă” îți oferă luni 28 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Soţii Grasu, baronii Salvării

Familia Grasu este importantă în medicina de urgență. Dr. Cristian Grasu este medic şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Dr. Alis Grasu este şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF).

În 2010, Alis și Cristian Grasu au înfiinţat Asociația Societatea de Salvare București. „România liberă” a descoperit însă că organizaţia a fost folosită de familia Grasu pentru a atrage sponsorizări din partea unor firme care aveau contracte cu Serviciul de Ambulanță  București-Ilfov.

 O astfel de firmă este Sodexo, specializată în distribuția de tichete de masă. În septembrie 2010, de exemplu, numai această companie a virat în contul Asociației „Societatea de Salvare” suma de 10.000 lei, în baza unui contract de sponsorizare. Am întrebat-o pe dr. Alis Grasu de ce a acceptat ca organizaţia pe care a fondat-o să primească donații de la o firmă care avea contract cu SABIF pentru tichete de masă. Medicul a evitat un răspuns direct la această întrebare.

Românii care au ales să devină moldoveni

Peste 400 de străini au obținut în ultimii zece ani cetățenia Republicii Moldova. Printre aceștia se află și români. Jumătate din noii cetățeni moldoveni au afaceri în stânga Prutului. Doar că afacerile unora dintre ei sunt dubioase, ba chiar penale.

În unele cazuri, cetățenia moldovenească a fost retrasă în urma constatării unor încălcări ale legii. În alte cazuri, însă, statul moldovean pare să nu aibă nici o problemă cu noii cetățeni care sunt acuzaţi că au încălcat legea. Mai mult, Republica Moldova le garantează cetățenilor săi că nu-i va extrăda în alte state pe teritoriul cărora aceștia au comis infracțiuni.


Ce mai puteți citi în ziar

Jocul de-a istoria, cu “nechezol”, regine și spioni ruși

Oameni din preistorie, soldați germani și români din Primul Război Mondial, spioni ruși, costume populare. Toate acestea au însuflețit Muzeul Național de Istorie (MNIR), luat cu asalt de copiii care au participat la a doua ediție a concursului „ARTfel de Istorie”. Evenimentul îşi propune să uşureze învăţarea printr-un sistem care să îmbine și alte materii. Așa s-a ajuns la un format ce presupune un joc de rol care să dureze cel mult 15 minute, să fie angrenate cel mult 7 persoane, să aibă decoruri și un suport multimedia care să-i ajute pe copii să-și prezinte cât mai bine piesa.

Taxă pe dulciuri şi pe sucuri

Taxa pe băuturi şi alimente cu adaos ridicat de zahăr se află în dezbatere publică în multe ţări dezvoltate. Necesitatea introducerii ei fiind susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru descurajarea dietelor nesănătoase şi compensarea costurilor economice tot mai mari pentru tratamentul bolilor provocate de obezitate.  Preşedintele “Colegiului Pacienţilor”, Cristian Sas, propune această taxă şi pentru România şi a explicat, într-un interviu pentru „RL” cum ar contribui această taxă la achitarea analizelor şi tratamentelor medicale.

Nu ratați ediția de print. Luni, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă