7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAsh Barty, cea mai bună tenismenă din 2019

Ash Barty, cea mai bună tenismenă din 2019

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a cucerit în acest an patru turnee, inclusiv Roland Garros, egalând astfel performanța reușită în 1976 de Margaret Court, singura tenismenă de la Antipozi care mai obținuse titlul pe zgura pariziană.

Barty s-a încununat campioană și la Miami, fiind prima jucătoare din Australia care a devenit lider mondial, după Evonne Goolagong Cawley, care atingea prima poziție în lume în anul 1976. Ashleigh Barty a încheiat anul 2019 cu nu mai puțin de 57 de meciuri câștigate, un record în circuitul WTA.

Pentru distincția de jucătoarea anului 2019 au fost nominalizate Simona Halep, Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Bianca Andreescu. Canadianca de origine română a obținut, de altfel, premiul pentru debutanta anului, după ce s-a „încoronat” regină la US Open, devenind prima reprezentantă a Canadei care cucerește un titlu de Grand Slam.

De asemenea, americanca Sofia Kenin a luat trofeul pentru jucătoarea cu cea mai spectaculoasă ascensiune, iar elveţianca Belinda Bencic a fost premiată pentru cea mai semnificativă revenire.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă