20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCoreea de Nord va trimite un ansamblu artistic la Olimpiada din Coreea...

Coreea de Nord va trimite un ansamblu artistic la Olimpiada din Coreea de Sud

Reuniunea delegațiilor celor două state coreene a început în jurul orei 10:00 (1:00 GMT) în satul de frontieră Panmunjom, unde a fost semnat acordul de armistiţiu în Războiul din Coreea la 27 iulie 1953.

Acestea sunt primele discuţii la nivel de lucru după ce Nordul a convenit la sfârşitul săptămânii trecute să trimită o delegaţie la olimpiada ce va avea loc între 9 şi 25 februarie.

Seulul a propus vineri ca discuţiile să se concentreze asupra eventualei participări a sportivilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice, dar Phenianul pare să fie mai interesat să discute despre ansamblul artistic, potrivit Ministerului Unificării de la Seul.

Discuţiile se vor concentra asupra numărului interpreţilor, programului lor şi traseului de deplasare, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Patru reprezentanţi din Coreea de Nord participă la discuţii, inclusiv Kwon Hyok Bong, directorul biroului pentru artă şi spectacole din Ministerul Culturii de la Phenian, şi Hyon Song Wol, conducătorul grupului pop Moranbong, fondat de liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Phenianul a promis săptămâna trecută la primele discuţii tete-a-tete cu Seulul după 2015 să trimită o delegaţie de sportivi şi înalţi oficiali la Pyeongchang.

Gazdele sud-coreene au propus de asemenea ca cei doi rivali să formeze o echipă comună de hochei feminin pe gheaţă şi să mărşăluiască împreună la parada naţiunilor în cadrul ceremoniei de deschidere. Nordul încă studiază oferta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă