14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCum s-a accidentat Simona Halep și cât de gravă e problema în...

Cum s-a accidentat Simona Halep și cât de gravă e problema în urma căreia s-a retras din turneu

Şicanată în timpul partidei din sferturile de finală câştigată contra lui CiCi Bellis (6-0, 6-4), constănţeanca a anunţat la o oră de la încheierea partidei că se retrage de la competiţia cu premii totale în valoare de 3,1 milioane de dolari, informează Mediafax.

“Azi a fost mult mai rău decât ieri şi din această cauză am luat decizia să mă retrag. Nu e simplu, dar am vorbit cu doctorul meu şi mi-a spus că nu am suficient timp să mă refac. Am stat în repaos doar câteva zile şi îmi trebuie mult mai mult. RMN-ul arată că am lichid şi tendinită la al patrulea deget. Trebuie să am grijă şi trebuie să mă gândesc prima dată la sănătatea mea”, a fost declaraţia Simonei, la cald, pentru Digisport.

Halep a suferit o inflamaţie la degetul patru al piciorului drept.

1. La Melbourne, în primul tur, Halep a suferit o accidentare la glezna stângă în meciul cu australianca Ayawa. Din cauza suprafeţei dure, Simona nu a putut patina ca pe zgură. Gradul de flexibilitate al piciorului scade, iar piciorul unei sportive e mult mai expus la accidentări. Aşa a apărut entorsa din runda inaugurală.Şi-a mascat durerea pe tot parcursul turneului-maraton, dar efectele entorsei de grad I s-au simţit treptat.

2. Entorsa de la glezna stângă a obligat-o în următoarele zile să-şi transferul toată greutatea corpului pe piciorul drept, punând astfel presiune pe talpa dreaptă. Decizia luată i-a modificat şi aterizarea la serviciu.

3. Simona a decis să nu participe la meciul de Fed Cup cu selecţionata Canadei după ce medicul Ştefan Irimia, specialistul care a consultat-o pe constănţeancă i-a recomandat să ia o pauză. “Pot spune că nu e foarte grav, dar dacă joacă acum, se poate agrava”, spunea Irimia pentru news.ro, pe 7 februarie.

Potrivit unor surse ProSport, RMN-ul “tradus” de medicul Ştefan Irimia indica lichid şi tendinită la al patrulea deget.

4. Halep şi-a încurajat colegele la Cluj Napoca din tribune şi a decis să nu joace pentru a grăbi refacerea. Timpul însă s-a dovedit a fi insuficient, Simona a pus presiune la Doha pe piciorul drept pentru a-şi menaja glezna stângă, dar durerile cauzate de inflamaţia de la degetul patru au forţat-o să abandoneze. Pe înţelesul tuturor, Halep a suferit o inflamaţie a flasciei plantare care acoperă degetul respectiv.

În acest moment, fără o pauză îndelungată, Halep, care rămâne pe locul secund în ierarhia WTA după victoria Carolinei Wozniacki în faţa nemţoaicei Angelique Kerber, nu se va putea reface îndeajuns.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Minivacanța de Paște după intrarea în Schengen. Peste 55% dintre români spun că vor călători mai mult în țările din spațiul Schengen de acum...

Românii se pregătesc pentru cea mai lungă minivacanță din acest an, în contextul în care anul acesta cele două sărbători (1 Mai și Paște)...
Ultima oră
Pe aceeași temă