7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDaniel Pancu nu crede că naționala poate trece de Islanda sau Scoția

Daniel Pancu nu crede că naționala poate trece de Islanda sau Scoția

“La cum arată acum, naţionala nu poate bate Scoţia sau Islanda. Însă până în luna martie se pot întâmpla multe. Depinde şi cine va fi antrenorul echipei naţionale… Nu ştiu cine ar putea veni. Sunt puţini făcuţi pentru meseria asta de selecţioner”, a spus fostul jucător al naţionalei României.

Întrebat dacă antrenorul reprezentativei Under 21 a României, Mirel Rădoi, e o soluţie bună pentru postul de selecţioner, Pancu a răspuns: “E soluţie bună şi pentru ce se va întâmpla pe viitor, pentru că aceşti jucători de la tineret vor alcătui echipa naţională”.

Tehnicianul nu s-a arătat surprins de înfrângerea României cu Spania, ci de jocul slab din partidele cu Norvegia şi Suedia. “Meciul cu Spania nu e o surpriză pentru mine. Pentru că diferenţa dintre fotbalul spaniol şi cel românesc e foarte mare, e enormă. Eu cred însă că puteam să facem mult mai mult cu Suedia şi Norvegia. Cu Spania nu avem cum să facem ceva, sunt campioni mondiali, campioni europeni. Dacă îi trimiteau acasă pe cei care au jucat aseară şi aduceau alţii, apoi şi pe ăia îi trimiteau acasă şi aduceau iar alţii, tot ne-ar fi bătut. Aseară a fost şi o conjunctură, pentru că atunci când nu mai ai şanse la calificare şi aştepţi un baraj în martie, atmosfera în cadrul lotului nu poate fi una bună. Contra a recâştigat spiritul la echipa naţională. Noi, nefiind la nivelul spaniolilor, suedezilor sau norvegienilor, doar cu spirit de luptă, cu atitudine şi cu unitate de grup puteam să ne impunem. În momentul în care am pierdut atitudinea şi unitatea de grup ne întoarcem şi suntem lângă Malta şi Feroe. Nu ştiu de ce s-a pierdut unitatea de grup, s-a întâmplat ceva la ultimele meciuri. Eu nu am fost acolo, dar din tribună s-a văzut clar asta. Noi am făcut parte din generaţia care a venit imediat după “generaţia de aur”. Şi cu puţin noroc puteam să fim şi noi de “aur”, dar am avut ghinioane mari cu Slovenia în calificări la Mondiale şi cu Danemarca la EURO”, a menţionat antrenorul rapidist.

“La tineret, România a făcut în vară o performanţă extraordinară cu coeziune, cu disciplină tactică, fără prea mari individualităţi. A fost atunci o victorie a grupului şi a planului antrenorului care a avut un mare merit. Pentru că s-a văzut că jucătorii noştri nu s-au transferat pe sume mari de bani şi nici la cluburi mari din Europa chiar dacă au făcut o performanţă uriaşă. Pentru că te-ai bătut de la egal la egal cu Franţa şi Anglia care au jucători de 50-60 de milioane. Şi trebuie să ne punem un semn de întrebare pentru că pe noi nu a venit nimeni să se dea nici 15 milioane la asemenea performanţă. Aşadar e mâna antrenorului. Cum a fost Victor Piţurcă la naţională, un antrenor cu un mare fler de selecţioner. A ştiut cum să pregătească jocurile, ne calificam chiar dacă nu făceam spectacol”, a adăugat Daniel Pancu.

El este de părere că la prima reprezentativă trebuie convocaţi cei mai în formă jucători, indiferent de vârstă, şi susţine că nu trebuie sacrificată nicio campanie de calificare pentru reconstrucţia naţionalei. “Echipa naţională pentru mine înseamnă jucători indiferent de vârstă într-o formă foarte bună. Pentru mine e foarte simplu. Ce să mai sacrificăm? Iar sacrificăm?”, a precizat Pancu.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Spaniei cu scorul de 5-0 (4-0), luni seara, pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, în ultimul meci al celor două echipe în Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

La finalul întâlnirii, selecţionerul Cosmin Contra, al cărui contract cu Federaţia Română de Fotbal a expirat odată cu finalul preliminariilor EURO 2020, a anunţat că nu va mai continua la conducerea tehnică a primei reprezentative.

România ratase calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale încă de vineri când a fost învinsă de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul meci.

“Tricolorii” păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor. România îşi va afla vineri adversara din primul tur al barajului.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă