20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDrama jucătoarei de tenis care avea toate şansele să-i calce pe urme...

Drama jucătoarei de tenis care avea toate şansele să-i calce pe urme Simonei Halep

Ioana Loredana Roşca (21 de ani) a câştigat turneul de la Roland Garros la junioare, la fel ca Simona Halep (26 de ani), dar cariera ei nu a luat o turnură ascendentă, tânăra sportivă fiind pândită de ghinion.

E cunoscut deja faptul că, dacă te naşti în România, e imposibil să faci carieră în tenis fără sponsori privaţi, care de cele mai multe ori sunt părinţii. Dacă mai ai şi ghinionul să te accidentezi, toată lumea te lasă baltă, iar cazul Ioanei Roşca este strigător la cer.

Campioana junioarelor din proba de dublu de la Roland Garros 2014, alături de Ioana Ducu, trăieşte o dramă, pentru că nu poate merge la turnee din cauza lipsei banilor.

 
Ioana a mărturisit pentru ProSport că destinul a lovit-o atunci când îi era lumea mai dragă: “Situaţia mea actuală este una foarte dificilă pentru că am fost operată acum un an, pe 17 februarie, la genunchiul stâng. A fost un moment foarte greu, deoarece eram în ascesiune atât la simplu, cât şi la dublu. Atinsesem cel mai înalt clasament al meu, cu toate că şi atunci aveam probleme financiare şi nu mergeam la foarte multe turnee”, spune sportiva care a ocupat locul 427 WTA la simplu, respectiv poziţia 316 WTA la dublu.

Ioana Roşca s-a mutat în Spania în anul 2016, alături de mama ei, putând astfel să călătorească mai uşor la turneele ITF din apropiere. După accidentare, tânăra tenismenă a primit o nouă lovitură, unicul sponsor despărţindu-se de ea: “Mereu am jucat în apropierea oraşului unde stau în Spania, ca să nu fiu nevoită să mă deplasez cu avionul. Din cauza accidentării, am pierdut şi sponsorul rachetelor. Aveam un mic ajutor financiar, pe care l-am pierdut însă pentru că nu ştiam dacă voi mai reveni vreodată în tenis. Aşa că au fost foarte multe cheltuieli pentru operaţie şi tot ce am avut nevoie la momentul respectiv. Acum nu mai am niciun fel de susţinere financiară”, şi-a vărsat of-ul tenismena al cărei palmares mai cuprinde 12 trofee ITF la senioare (11 la dublu şi 1 la simplu).

Ioana nu renunţă însă la visul ei, găsind o metodă alternativă pentru a-şi susţine cariera, pe care au încercat-o şi alţi tenismeni din afară. Toate speranţele ei se leagă de o platformă de crowdfunding, prin care doreşte să strângă banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor în circuit: “Am făcut această campanie cu gândul de a colecta un fond cât mai mare pentru a putea merge la turnee. Cu singurul ajutor pe care îl am de la mama nu pot acoperi cheltuielile aferente antrenamentelor, cu atât mai puţin ale competiţiilor oficiale”.

Jucătoarea născută la Craiova, şi-a spus impresionanta poveste în limba engleză, pe site-ul de crowdfunding.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă