13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleDoi fotbalişti de la Sparta Praga, sancţionaţi pentru comentarii misogine. Ce pedeapsă...

Doi fotbalişti de la Sparta Praga, sancţionaţi pentru comentarii misogine. Ce pedeapsă incredibilă au primit sportivii

Doi fotbalişti ai echipei Sparta Praga au lansat o serie de comentarii sexiste la adresa unei femei arbitru asistent, la meciul cu FC Brno, disputant duminică, în etapa a 9-a a campionatului ceh de fotbal, citează Digi Sport. Sportivii au declarat că “femeile trebuie să stea la aragaz şi nu ar trebui să arbitreze meciuri masculine”

Comentariul portarului Tomas Koubek, 24 de ani, a apărut după ce asistentul Lucie Ratajova nu a semnalizat un ofsaid în favoarea echipei Sparta Praga, în partida de la Brno. Aceste cuvinte jignitoare au fost susţinute şi de mijlocaşul Lukas Vacha, 27 de ani, care a postat pe Twitter, o fotografie a arbitrului asistent. 

Gestul forbaliştilor a fost imediat sancţionat de preşedintele executiv al clubului Adam Kotalik, trimiţându-i pe Koubek şi Vacha să se antreneze cu echipa feminină de fotbal, unde “vor vedea că femeile se pot descurca nu numai la aragaz”.

“Abia îi aşteptăm pe băieţi să se antreneze cu noi”, a declarat căpitanul echipei feminine, Iva Mocova, citează Digi Sport.

Portarul a publicat pe contul său de Facebook o fotografie cu soţia şi cu fiica lui, precizând că doreşte să le ceară scuze tuturor femeilor. La rândul său, mijlocaşul Vacha, a precizat că nu s-a referit la toate femeile, menţionând că a dorit doar să puncteze o greşeală de arbitraj.

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă