11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleKlinsmann a fost demis din postul de antrenor al echipei Statelor Unite,...

Klinsmann a fost demis din postul de antrenor al echipei Statelor Unite, după două înfrângeri

Fostul internațional german Juergen Klinsmann a fost concediat din postul de selecționer al echipei Statelor Unite, pe care îl ocupa din iulie 2011, în urma celor două înfrângeri suferite de elevii săi săptămâna trecută, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018, informează US Soccer citat de Agerpres.

“Am luat decizia dificilă de a ne despărți de Juergen Klinsmann, selecționerul nostru și directorul tehnic național”, a anunțat US Soccer.

Federația americană nu a anunțat încă numele viitorului antrenor, însă președintele US Soccer, Sunil Gulati, urmează să susțină o conferință de presă în cursul zilei de marți.

Bruce Arena, fost selecționer al SUA și actualul antrenor al echipei Los Angeles Galaxy, este cotat drept favorit să-l înlocuiască pe Klinsmann.

În vârstă de 52 ani, Juergen Klinsmann a fost intens criticat după înfrângerea suferită pe teren propriu în fața Mexicului (1-2), urmată patru zile mai târziu de un nou eșec, în Costa Rica (0-4).

Naționala Statelor Unite ocupă ultimul loc în clasamentul a zonei CONCACAF a preliminariilor CM 2018, în condițiile în care doar trei dintre cele șase echipe participante se califică direct la turneul final din Rusia, în timp ce ocupanta locului 4 va disputa un baraj intercontinental.

Klinsmann, fost selecționer al Germaniei (2004-2006) și antrenor al echipei Bayern Munchen (2008-2008), a început să fie contestat după Cupa Mondială 2014, unde selecționata SUA a reușit să treacă de o grupă foarte puternică, din care au mai făcut parte Germania, Portugalia și Ghana, înainte de a fi eliminată în optimile de finală de către Belgia (1-2).

De la competiția din Brazilia, reprezentativa SUA a înregistrat doar contraperformanțe, terminând pe un dezamăgitor loc patru în Gold Cup 2015, turneu pe care l-a găzduit, iar apoi a ratat calificarea la Cupa Confederațiilor 2017, după o înfrângere într-un baraj cu Mexicul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă