10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleLeicester a scris istorie și în Liga Campionilor. Răsturnare de soartă ca...

Leicester a scris istorie și în Liga Campionilor. Răsturnare de soartă ca într-o piesă de Shakespeare!

După calificarea incredibilă a Barcelonei în sferturile de finală, după victoria superbă cu PSG, am asistat la un altfel de miracol în UEFA Champions League.

Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării din Premier League și rămasă fără italianul Claudio Ranieri, campioana Angliei, Leicester City, s-a calificat în sferturile competiției, după 2-0 pe teren propriu cu Sevilla.

Învinsă cu 1-2 în prima manșă, în Spania, într-un meci în care Sevilla a ratat o sumedenie de ocazii, Leicester a jucat excelent acasă, pe „King Power Stadium”, ajutată și de cei peste 30.000 de suporteri. Căpitanul Wes Morgan a deschis drumul spre calificare prin golul din minutul 27 și a devenit primul jamaican care marchează în UEFA Champions League.

Apoi, Albrighton a marcat pentru 2-0 după pauză, iar Sevilla a forțat cu toate liniile golul care să o ducă în prelungiri. Doar că a fost seara magică a lui Leicester și a necunoscutului Craig Shakespeare, rămas pe bancă pentru a evita dezastrul din campionat. În 10 oameni după eliminarea lui Nasri, Sevilla a mizat totul pe cartea atacului și a ratat un penalty prin N’Zonzi. Șutul francezului a fost apărat de Kasper Schmeichel, fiul legendarului Peter Schmeichel, fost portar al lui Manchester United între 1991 și 1999.

Astfel, ca într-un veritabil scenariu de Shakespeare, omul cu nume celebru de pe banca lui Leicester a reușit o performanță istorică și a dus campioana Angliei între cele mai bune echipe din Europa, alături de Real Madrid, Barcelona, Juventus sau Bayern München.

De menționat că echipa eliminată de Leicester din Champions League are un sezon excelent în Primera Division. Pe locul 3 în Spania, Sevilla este la doar 3 puncte de Barcelona și la 5 în spatele celor de la Real Madrid, liderul clasamentului.

 

Au avut o grupă

de Europa League

 

Cum a ajuns Leicester până în optimi? Englezii, lipsiți complet de experiență la nivel european, au preluat coeficientul Angliei, având o grupă accesibilă, una chiar de Europa League, dacă ne uităm la numele adversarelor.

Leicester a terminat pe primul loc în grupa G, din care au mai făcut parte Porto, Copenhaga și Brugge, ajungând, astfel, la dubla contra Sevillei. În faza grupelor, englezii au făcut nu mai puțin de 11 puncte și au suferit o singură înfrângere, 0-5 cu Porto, într-un moment în care calificarea era însă obținută. 

 

 

Leicester poate

retrograda

în liga a doua

 

Leicester City, club înființat în urmă cu 133 de ani, a reușit un miracol și mai mare în ediția trecută de Premier League, prin câștigarea campionatului. A fost o surpriză la care nimeni nu s-a așteptat, în condițiile în care Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal sau Liverpool sunt an de an marile favorite.

Cu Ranieri pe bancă și cu un lot din care au lipsit nume cu adevărat importante, Leicester a avut un sezon senzațional și a suferit doar 3 înfrângeri în 38 de etape, finalul campionatului găsind-o cu un avans de 10 puncte față de Arsenal.

Leicester a terminat însă „benzina” repede. Calificarea în sferturile UEFA Champions League poate fi considerată un mic miracol, în condițiile în care campioana se descurcă teribil de greu în campionat, acolo unde a ajuns să tremure pentru menținerea în Premier League.

Leicester a revenit la statutul de formație de pluton și este pe locul 15, având doar 3 puncte peste Hull City, formație aflată pe loc retrogradabil. Claudio Ranieri a fost îndepărtat între timp, iar decizia luată de conducerea lui Leicester, criticată dur de fani, a avut efectul scontat. Echipa are două victorii la rând în campionat și speră să evite un veritabil dezastru, la doar un an după cucerirea titlului. 

 

Tragere la sorţi

 

Trebuie să treacă şi de Atletico Madrid

După tragerea la sorţi care a avut loc vineri la Nyon, efectuată de galezul Ian Rush, fostul atacant-vedetă al echipei FC Liverpool, ambasadorul finalei Champions League 2016-2017, miraculoşii de la Leicester au aflat că trebuie să treacă în această etapă a competiţiei de încă o echipă din Spania.

Întâlnirile din sferturile din Liga Campionilor

n  Atletico Madrid – Leicester City

n  Borussia Dortmund – AS Monaco

n  Bayern Munchen – Real Madrid

n  Juventus – Barcelona

Meciurile tur din sferturile de finală ale Ligii Campio-nilor vor avea loc pe 11 şi 12 aprilie, în timp ce returul este programat pe 18 şi 19 aprilie. Finala se va disputa pe Millennium Stadium din Cardiff, pe 3 iunie. 

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă