15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga 1: Viitorul învinge Steaua cu 3-1 și urcă pe primul loc...

Liga 1: Viitorul învinge Steaua cu 3-1 și urcă pe primul loc în clasament

FC Viitorul Constanța a învins FC Steaua București cu scorul de 3-1 (0-0), sâmbătă seara, la Ovidiu, într-un meci din etapa a doua a fazei play-off a Ligii I de fotbal, informează Agerpres.

FC Viitorul a urcat pe primul loc în clasament după acest succes, conturat în repriza secundă.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a reușit abia a doua sa victorie în fața Stelei, în 13 partide, după zece eșecuri consecutive. Singura victorie se înregistrase în 2013, cu 5-2 în Ghencea. FC Viitorul a reușit prima victorie cu Steaua pe teren propriu, după ce a pierdut precedentele șase meciuri.

Un lucru important pentru soarta partidei de la Ovidiu s-a petrecut în prima repriză, când fundașul stelist Gabi Tamaș a fost eliminat în minutul 17, pentru o intrare dură la Florin Purece.

În prima parte a meciului, Florinel Coman a avut o ocazie din lovitură liberă (12), iar Steaua a avut oportunități de gol prin Florin Tănase (9) și Ovidiu Popescu (45+3), tot din lovitură liberă.

FC Viitorul trebuia să primească penalty în min. 42, când Mihai Bălașa l-a ținut în propriul careu pe Coman.

Gazdele au deschis scorul imediat după pauză, prin Florinel Coman (46), care a marcat din apropiere, după o centrare a lui Romario Benzar.

Ovidiu Popescu (50) i-a dar iar emoții lui Rîmniceanu din lovitură liberă, iar gazdele și-au dublat avantajul prin Vlad Morar (56), care a marcat un gol cu un șut dintr-un unghi aproape imposibil.

Steaua a forțat pe cartea atacului și a avut două ocazii bune, însă Gnohere a reluat peste poartă cu capul (61) la centrarea lui Gabi Enache, iar apoi Bogdan Țîru a fost aproape de autogol (64), după un șut al lui Gnohere.

FC Viitorul a marcat al treilea gol prin tânărul Carlo Casap (74), care l-a surprins pe portarul Florin Niță cu un șut de la distanță.

Steaua a redus din diferență prin Denis Alibec (80), din lovitură liberă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...
Ultima oră
Pe aceeași temă