30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleMinisterul Transporturilor ar putea ceda clubul din Giulești. Rapidul, între Primăria Sectorului...

Ministerul Transporturilor ar putea ceda clubul din Giulești. Rapidul, între Primăria Sectorului 1 și Primăria Voluntari

După Florentin Pandele, un alt primar vrea să preia clubul din Giuleşti. Dan Tudorache vrea în ograda sa nu numai clubul de fotbal, ci şi celelalte sporturi, care sunt acum în administrarea Ministerului Transporturilor.

Edilul a supus atenţiei consilierilor, în ultima şedinţă de Consiliu Local, un proiect de hotărâre prin care se prevedea înfiinţarea la nivelul Primăriei a unei comisii care să înceapă negocierile cu cei care deţin patrimoniul clubului de fotbal Rapid Bucureşti. El a explicat că, mergând pe stradă în zonele Giuleşti, Bucureştii Noi şi Chitila, a fost întrebat de mulţi cetăţeni cum ar putea fi revigorat clubul. Proiectul a fost însă respins de Consiliul Local, unde PNL şi USR deţin 14 din cele 27 de posturi de consilieri.

Dan Tudorache nu a abandonat însă ideea:  „Am înfiinţat acea comisie prin dispoziţie de primar. Ea va intra în dialog cu cele trei sau patru entităţi care se consideră continuatoarele clubului Rapid sau poartă acest nume. Nu înţeleg de ce a fost respins proiectul, pentru că în prima fază nu implică bani şi, oricum, toate investiţiile urmau să fie supuse apoi aprobării Consiliului. Culmea este că inclusiv liderul consilierilor PNL este rapidist”.

Va trebui şi acordul lui Răzvan Cuc

Primarul Sectorului 1 a susţinut că nu există nicio luptă între instituţia pe care o conduce şi Primăria Voluntari, care şi-a anunţat şi ea anterior intenţia de a prelua clubul Rapid, prin fuziune cu FC Voluntari. Întrebat de România liberă dacă a vorbit cu Florentin Pandele, primarul din Voluntari, despre acest subiect, Dan Tudorache a negat, dar a spus că „am anunţat-o pe doamna primar general de intenţia noastră de a prelua clubul Rapid”.

Primarul a plusat şi a mărturist în faţa presei că şi-ar dori să preia nu numai clubul de fotbal, ci şi celelalte sporturi, grupate în cadrul Clubului Sportiv Rapid, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor. „Am avut o discuţie cu doamna Caciureac (Valentina Ionescu-Caciureac, preşedintele CS Rapid – n.red.). Mi-am anunţat intenţia. Dacă doamna Caciureac doreşte să aparţină de Primăria Sectorului 1…”, a spus el.

Chestionat de RL dacă a discutat acest subiect şi cu Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Dan Tudorache a răspuns: „Nu am vorbit cu domnul Cuc. Am vorbit cu şefii domnului Cuc”.

Răzvan Burleanu vrea Rapidul în Liga 1

Între timp, proiectul primarului Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, merge mai departe. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a spus că este nevoie de revenirea clubului giuleștean în fotbalul românesc și nu ar spune nu nici măcar unei fuziuni între FC Voluntari și giuleşteni. ”Indiferent de fuziuni, avem nevoie de Rapid în fotbalul românesc. O echipă de tradiție trebuie susținută de foarte mulți suporteri”, a spus Burleanu.

La finele lunii mai, Primăria Voluntari și-a exprimat intenția de a participa la licitația pentru brandul și palmaresul Rapidului, iar directorul general al clubului ilfovean, Dan Leasă, a spus că echipa pe care o conduce vrea să evolueze în Giulești: ”Vom face tot posibilul să fuzionăm cu Rapid. Vom încerca să fuzionăm cu Rapidul adevărat, cel care este în faliment. Vom juca pe Giulești când se va termina stadionul. La Voluntari vor juca tineri, cu echipa a doua vom juca la Voluntari. Ne vom transforma în Rapid”.

Patru proiecte stau în stand by

În afară de intenţia de a prelua clubul Rapid, alte trei proiecte au rămas în coadă de peşte la Sectorul 1, după ce ele au fost respinse de consilierii PNL şi USR.

Unul dintre ele se referă la eficienţa energetică a caselor din sector, echivalentul reabilitării termice la blocuri. Aceasta în condiţiile în care în Sectorul 1 mai sunt de reabilitat doar aproximativ 200 de blocuri. „Trebuie sprijiniţi şi locuitorii care stau la casă. În 2012 PNL a votat începerea proiectului pentru eficienţă energetică la case, acum l-au respins”, a spus Dan Tudorache. Un alt proiect se referea la acoperirea de către Primărie a cheltuielilor pentru grădiniţa copiilor din cele cinci unităţi care sunt deschise pe timpul verii. În fine, tot în coadă de peşte a rămas şi extinderea cu un nou corp de clădire a Şcolii nr. 12 din Zona Herăstrău, unde acum elevii învaţă în trei schimburi. 

CITEŞTE şi Rapidul mic s-a făcut mare în Liga a V-a. Cât cheltuiesc părinţii copiilor care aspiră să devină fotbalişti

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă