14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleNaționala feminină de fotbal a României aproape de primul Campionat European din...

Naționala feminină de fotbal a României aproape de primul Campionat European din istorie

Reprezentativa femină de fotbal a României a câștigat ultimele două partide din preliminariile Euro 2017, 2-1 cu Ucraina și 4-0 cu Grecia, a terminat grupa a 3-a pe poziția secundă.

Tricolorele au fost depășite de Rusia în cursa pentru ultima poziție din ierarhia urmăritoarelor care ducea direct la turneul final. Un singur gol marcat în plus de rusoaice, golaveraj 12-9, față de 11-8 al tricolorelor, a făcut diferența.

Astfel, pentru a ajunge în premieră la Campionatul European ce va fi găzduit anul viitor de Olanda (16 iulie – 6 august 2017), România trebuie să dispute un baraj în dublă manșă în fața selecționatei Portugaliei.

Prima manșă se va juca în Portugalia, la Lisabona, pe 21 octombrie. Returul va fi pe 25 octombrie, la Cluj-Napoca.

Fetele vor disputa în deplasare primul meci al ”dublei” de baraj pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor din Olanda! Acesta a fost rezultatul tragerii la sorți ce a avut loc zilele trecute la Nyon!

România și Portugalia vor lupta astfel pentru ultimul bilet la EURO 2017 în două partide programate între 17 și 25 octombrie, mai întâi în Portugalia, apoi în țară. 

Mirel Albon selecționer: sunt mulțumit de tragerea la sorți

„Sunt mulțumit de cum a ieșit această tragere la sorți! Având în vedere că ambele formații joacă pentru prima oară un baraj, presiunea va fi în primul meci pe echipa gazdă. Dacă vom ști să le neutralizăm punctele forte, adică să ne apărăm departe de poartă pentru că ele au marcat multe goluri din lovituri de la 11 metri, vom reuși un rezultat bun în tur”

Meciurile Portugaliei în preliminariile Euro 2017: 1-2 Irlanda (a), 6-1 Muntenegru (a), 0-2 Spania (d), 1-4 Spania (a), 3-0 Muntenegru (d), 0-0 Finlanda (d), 3-2 Finlanda (a), 1-0 Irlanda (d).

Play-off-ul va stabili a 16-a și ultima echipă calificată la turneul final. Se știu deja numele celor 15 selecționate ce vor fi prezente în 2017 în Olanda. Printre ele, 11 care au fost prezente și la ediția din 2013 și patru debutante:  

Țara gazdă: Olanda

Câștigătoare Loc II

Grupa 1 Islanda Scoția

Grupa 2 Spania

Grupa 3 Franța

Grupa 4 Suedia Danemarca

Grupa 5 Germania Rusia

Grupa 6 Elveția* Italia

Grupa 7 Anglia Belgia
Grupa 8 Norvegia Austria
 

Cele mai citite

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă