7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleNoul Hagi joacă la Southampton. Un român de 15 ani, care poartă...

Noul Hagi joacă la Southampton. Un român de 15 ani, care poartă numele marelui fotbalist, face furori în Anglia

Hagi este, pentru întreaga lume, o marcă fotbalistică autentic românească. Indiferent pe ce colț al planetei te-ai afla, dacă spui România, orice interlocutor va răspunde, aproape invariabil, cu Hagi.

Nu este, deci, de mirare faptul că mulți dintre români și-au botezat copiii cu prenumele Hagi, la modul admirativ pentru marea vedetă a fotbalului românesc. Noi l-am descoperit pe unul dintre ei, cu şanse mari de a deveni precum Gheorghe Hagi. Cristian Hagi Marin are 15 ani, s-a născut la Roșiorii de Vede, în județul Teleorman, însă actualmente locuiește cu familia în Anglia, la Londra.

Băiatul este un fotbalist foarte talentat și joacă pe aceeași poziție, mijlocaș coordonator, ca și celebrul Gheorghe Hagi. Îi place foarte mult să se așeze în spatele atacanților, de unde să îi servească pe aceștia sau să finalizeze el însuși. 

Hagi Marin este legitimat, actualmente, la celebra echipă Southampton, dar este urmărit de academiile altor două grupări engleze titrate, Chelsea și West Ham United. 

Hagi Marin are dublă cetățenie, română și britanică, astfel că el este eligibil să joace în echipa națională de juniori a țării noastre.  În afara fotbalului, el este foarte bun la școală și visează să ajungă mare fotbalist.

”Am multe modele sportive în Anglia. Un rugbIst cu origini nigeriene, Maro Itoje, este student eminent, dar și printre cei mai buni din lume la sportul pe care îl practică. Port un prenume celebru și asta mă ambiționează. Mi-ar plăcea să port tricoul tricolor cu numărul 10”, spune tânărul adolescent. 

Statistici impresionante

Jucător cu clarviziune, Hagi Marin este playmaker în echipa sa, executând loviturile libere și pe cele de colț. El marchează des, iar în statisticile personale arată că este şi autorul a numeroase pase decisive. Rezolvările sale ingenioase, condiția fizică și seriozitatea l-au impus în ochii antrenorilor și scouterilor.  

Cristian Hagi Marin are susținerea necondiționată a familiei, care îl ajută să devină un mare fotbalist. Pentru România. Familia Marin nu îi uită originile, iar dorința tuturor este ca fiul lor să îmbrace tricoul naționalei României, chiar dacă, ipotetic, ar exista și o ofertă de la naționala Angliei. 

Cristian Hagi Marin este conștient că talentul nativ trebuie dublat cu multă muncă și perseverență, așa că este hotărât să urmeze calea fotbalului de performanță.  

 

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă