15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleRomânia - Turcia, 2-0, într-un meci amical

România – Turcia, 2-0, într-un meci amical

Naționala de fotbal a României a învins reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, într-un meci amical.

România a făcut un meci bun și a reușit să se impună prin golurile marcate de Gheorghe Grozav (42, 69), jucător în Turcia, la Karabukspor. Prima repriză a fost una destul de modestă, deși inițiativa a aparținut tricolorilor, potrivit Agerpres. Prima ocazie s-a consemnat în minutul 5, când Budescu a reluat într-un mingea centrată de Toșca. Până în finalul primei reprize, când s-a deschis scorul, niciuna dintre echipe nu a reușit să creeze faze de poartă. În min. 42, Grozav a finalizat centrarea lui Deac, șutul său fiind deviat de fundașul Ozan Tufan. 

În partea secundă, oaspeții au avut o oportunitate prin Cenk Tosun (49), care a tras peste poartă de lângă Chiricheș. Jucătorii antrenați de Cosmin Contra au fost aproape de a-și mări avantajul, în min. 53, când Grozav a centrat, dar fundașul Caglar Soyuncu a respins din fața porții goale. Un minut mai târziu, portarul Harun Tekin a prins mingea trimisă slab de Budescu. 

România și-a dublat avantajul în min. 69, când Grozav a marcat cu un șut din careu, după ce l-a driblat scurt pe Serdar Aziz. Budescu a trecut pe lângă gol (71), șutul său fiind respins de portar. 

Selecționerul primei reprezentative de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, joi seara, după victoria cu 2-0 din meciul cu Turcia, că echipa națională este pe drumul cel bun, dar în același timp a precizat că nu trebuie să se îmbete nimeni cu apă rece deoarece a fost doar un amical.

Partida de la Cluj-Napoca a fost prima pentru naționala României, după lansarea noii sale identități de brand. Blazonul de pe tricoul jucătorilor este o reinterpretare a stemei naționale într-o manieră modernă, dinamică: un scut pe care este scris România și cinci cadrane care corespund celor cinci provincii românești, concentrate în jurul unui pentagon negru asemănător celui de pe mingea de fotbal, iar noul slogan este ''Luptăm împreună''. 

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă