8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleVictorie importantă în deplasare a Petrolului Ploiești. Promovarea e tot mai aproape

Victorie importantă în deplasare a Petrolului Ploiești. Promovarea e tot mai aproape

Echipa ploieșteană a trecut cu brio peste un meci important pentru promovarea în Liga a II-a contra principalei contracandidate, Voința Turnu Măgurele, în ecuația revenirii pe prima scenă a fotbalului românesc.

Meciul s-a disputat în comuna Saelele, pe un teren greu, destul de impropriu  oricărui sport, mic și în pantă. Petrolul Ploiești a câștigat cu 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de Sergiu Arnăutu (minutul 14), deși a jucat ultimele 15 minute (inclusiv prelungirile) cu un jucător în minus, după eliminarea lui Antoche pentru două cartonașe galbene. Jocul Petrolului a  fost tactic și a surprins adversara prin exactitate, practic gazdele neavând nici o ocazie notabilă de a marca.

22 de puncte are, în acest moment, Petrolul Ploiești, după 8 meciuri.

După un egal surprinzător acasă, cu AFCM Alexandria, și după un arbitraj controversat, nefavorabil ploieștenilor, meciul cu Voința Turnu Măgurele a căpătat o importanță deosebită în lupta pentru promovare. De altfel, imediat după meciul din etapa trecută, managerul general Veolia, partenerul principal al Petrolului pe drumul revenirii la gloria de altădată, Jorj Mădălin Mihailovici, a și declarat că „nu mor caii când vor câinii” chiar dacă ”mizeria a coborât până și în iarba din Liga a III-a”.

„Lupii galbeni“, la datorie

Suporterii ploieșteni care au făcut deplasarea la Sae-lele (peste 200 de km) în număr mare, aproximativ 300, au arătat încă o dată ce înseamnă dragostea față de echipa favorită. S-a dovedit iarăși că oriunde se duce -galeria Petrolului spectacolul din tribune este asigurat de „lupii galbeni”.  Pe toată durata meciului ploieștenii au cântat non-stop, au reconfirmat că sunt cea mai frumoasă galerie din România și că sloganul „Sufletul e numai unul“ este perfect adevărat.

Mai mult, Petrolul Ploiești a avut și un suporter celebru, fostul procuror Marian Nazat, astăzi unul dintre cei mai cunoscuți avocați din țară și un fan înfocat al fotbalului. Acesta a urmărit meciul împreună cu staff-ul echipei, din așa-zisa tribună oficială a stadionului din Saelele. În acest moment, Petrolul Ploiești și AFCM Alexandria au același număr de meciuri (8) și puncte (22), fiind neînvinse și departajate doar de golveraj în fruntea clasamentului.

Pentru Petrolul Ploiești urmează marți, 24 octombrie,  meciul de Cupă cu C.S. Mioveni pe Stadionul Ilie Oană, de la ora 18.00, iar apoi, la finele săptămânii, tot pe, Ilie Oană“, în campionat cu C.S. Atletic Bradu. 

22 de puncte are, în acest moment, Petrolul Ploiești, după 8 meciuri.

 

Cele mai citite

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...
Ultima oră
Pe aceeași temă