12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleVIDEO. Presa din Ungaria îi acuză pe români de xenofobie, după ce...

VIDEO. Presa din Ungaria îi acuză pe români de xenofobie, după ce Sepsi Sfântu Gheorghe a pierdut cu 4-0 meciul cu FCSB

Meciul de duminică de la Brașov, în care FCSB a învins Sepsi Sfântu Gheorghe cu 4-0, a prilejuit și un "duel" al celor două galerii de fotbal.

Presa din Ungaria consideră că românii i-au provocat pe suporterii de etnie maghiară, iar aceștia n-au făcut decât să răspundă provocărilor.

Deși atmosfera de la începutul meciului a fost liniștită, cei aflati pe peluza stelistă au scos un banner in minutul 17 pe care scria "Pentru voi, acasa nu este România!", iar ca replica, fanii echipei Sepsi au început să strige "Ria-ria Ungaria! Ria-ria Ungaria!".

Potrivit postului B1 Tv, presa maghiară a dezbătut amplu subiectul. Site-ul Maszol.ro a anunțat că fanii români i-au provocat pe etnicii maghiari cântând "Treceți batalioane române Carpații".

"Suporterii FCSB s-au grabit să cânte "Treceți batalioane române Carpații". De asemenea, au arborat unui tricolor "Aici este România"", scrie presa de la Budapesta. De la acest schimb de replici până la adevărate huiduieli a fost un singur pas.

Pe de altă parte, conform foarte multor postări de pe Facebook, în timpul meciului de la Brașov toate anunțurile de pe stadion s-au făcut în limba maghiară, ceea ce a fost un motiv suplimentar de iritare pentru români.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă