13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportGheorghe Hagi împlinește azi 53 de ani. Cum își serbează “Regele” ziua...

Gheorghe Hagi împlinește azi 53 de ani. Cum își serbează “Regele” ziua de naștere

Dacă în alți ani “Regele” își serba ziua de naștere în cantonament, de această dată aniversarea îl prinde în plin campionat.

Echipa sa, FC Viitorul Constanța, a jucat deja un meci oficial în 2018: a remizat cu Astra (1-1 VIDEO), în etapa a 23-a a Ligii 1 și se pregătește pentru partida cu Juventus București, programată pentru sâmbătă, 10 februarie, la ora 18,00. Aniversarea îl prinde și foarte supărat pe managerul tehnic al campioanei României. După meciul cu Astra, Hagi a anunțat că vrea să plece definitiv din România.

Gheorghe Hagi este în continuare considerat “Regele” fotbalului românesc și cel mai bun jucător român din toate timpurile. Rămâne golgheterul echipei naţionale, la egalitate cu Mutu (35 de goluri în 125 de selecții) şi este printre puţinii jucători care au jucat atât pentru Real Madrid, cât şi pentru FC Barcelona.

Hagi a debutat în fotbalul mare la doar 17 ani şi 7 luni. După nici un an, Mircea Lucescu îl chema şi la prima reprezentativă. Farul, Sportul şi Steaua au fost echipele din România la care a jucat Hagi. Cu roş-albaştrii a cucerit Supercupa Europei, de trei ori titlul de campion al României și de două ori Cupa României.

În 1990, Hagi a făcut pasul spre străinătate. A semnat cu Real Madrid, unde a evoluat două sezoane (1990-1992, 19 goluri în 64 de meciuri). A jucat şi pentru rivala Barcelona (1994-1996, 7 goluri în 36 de meciuri), nu înainte de a bifa două sezoane în Italia, la Brescia. Şi-a încheiat cariera la Galatasaray, în 2001, după cinci sezoane în care a cucerit patru titluri, două Cupe, două Supercupe, Cupa UEFA şi a doua Supercupă a Europei din carieră. Lider al Generaţiei de Aur, Hagi a participat alături de naţională la trei Campionate Mondiale şi la trei Europene.

Palmaresul lui Hagi în România totalizează 223 meciuri şi 141 goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori cel mai bun marcator din campionatul României, în sezoanele 1984-1985 şi 1985-1986.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă