13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportHector Cuper, demis de la naționala Uzbekistanului

Hector Cuper, demis de la naționala Uzbekistanului

Cuper a preluat naţionala uzbecă în august 2018 şi a reuşit să atingă optimile de finală ale Cupei Asiei din ianuarie, înainte de eşecul cu Palestina (0-2) din 5 septembrie, în primul tur al calificărilor pentru Cupa Mondială 2022.

Federaţia uzbecă de fotbal (UFA) a anunţat luni că l-a concediat pe tehnicianul sud-american.

În vârstă de 63 ani, Cuper a calificat Egiptul la CM 2018, iar la nivel de club a reuşit să atingă cu Valencia de două ori finala Ligii Campionilor (2000, 2001).

Uzbekistanul nu s-a calificat vreodată la Cupa Mondială, dar speranţele au crescut după ce la începutul anului naţionala Under-23 a câştigat Cupa Asiei la începutul anului.

În calificările asiatice pentru CM 2020, Uzbekistan face parte din Grupa D, alături de Palestina, Singapore, Yemen şi Arabia Saudită. Doar câştigătoarea grupei accede în următoarea fază a calificărilor, la fel ca şi cele mai bune patru echipe de pe locul doi.

În următorul său meci, Uzbekistan va întâlni Yemenul, pe 10 octombrie, iar cinci zile mai târziu cu Singapore în deplasare.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă