12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportJorge Sampaoli, fost selecționer al statului Chile, cere despăgubiri

Jorge Sampaoli, fost selecționer al statului Chile, cere despăgubiri

Conform presei chiliene, tehnicianul argentinian, care a antrenat “La Roja” în perioada 2012-2016, a deschis procedura respectivă împreună cu doi dintre foştii săi colaboratori, antrenorul secund Sebastian Beccacece şi preparatorul fizic Jorge Desio.

Cei trei s-au adresat justiţiei chiliene pentru a obţine din partea ANFP plata sumei de 1.058 milioane pesos (aproximativ 1,5 milioane dolari) pe care au achitat-o drept impozite către fiscul chilian şi care trebuia, în opinia lor, să le fie rambursată în urma unui acord încheiat cu Federaţia chiliană în noiembrie 2015.

Reclamanţii solicită, de asemenea, plata a 2.400 milioane pesos (3,3 milioane dolari) drept daune morale, după ce au fost acuzaţi de ANFP că au primit 200.000 de dolari pentru a efectua interviuri şi a oferi sfaturi unui institut de formare pentru antrenori şi arbitri.

Jorge Sampaoli (59 ani), care antrenează în prezent echipa braziliană Santos, a condus selecţionata statului Chile la câştigarea turneului Copa America în 2015.

După despărţirea de “La Roja”, el a mai pregătit echipa spaniolă FC Sevilla, precum şi selecţionata Argentinei, de care s-a despărţit după Cupa Mondială 2018, preluându-o apoi pe Santos.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă