11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLuka Modric și-a lansat volumul autobiografic

Luka Modric și-a lansat volumul autobiografic

Vicecampion mondial şi căpitan al selecţionatei Croaţiei, mijlocaşul lui Real Madrid își povesteşte în limba maternă viaţa din copilărie şi până la apogeul carierei sale.

„Cu coechipierii mei de la Real Madrid şi de la selecţionata Croaţiei mi-am realizat toate visele din fotbal pe care le aveam de copil. Şi mai mult decât atât”, a scris Modric în cartea sa, apărută săptămâna aceasta în toate librăriile din țara natală.

Drumul superstarului croat către vârf nu a fost simplu, autobiografia trecând în revistă tragediile personale trăite în război şi primele decepţii când a fost respins de cluburile de juniori din cauza fizicului său fragil. Un capitol întreg este dedicat bunicului său Luka, pe care l-a adorat şi alături de care şi-a petrecut mare parte din copilăria sa pe muntele Velebit, înainte de a fi secerat în faţa casei sale de gloanţele paramilitarilor sârbi în 1991. L-a avut în minte când a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2018 din Rusia. „Înainte să cobor de pe podium, ca un fulger mi-a trecut prin minte amintirea bunicului meu Luka. Cât de fericit şi de mândru s-ar fi simţit el dacă ar fi putut trăi această zi în care mi s-au împlinit visele”, a mărturisit Modric.

Prima ediţie a „Jocului meu” a fost lansată într-un tiraj de 70.000 de exemplare și are un preț de 17 euro. Volumul va fi prezentat oficial pe data de 18 noiembrie, la Zagreb, ocazie cu care Modric va participa la o ședintă de autografe.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă