14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCursa de 24 de ore de la Le Mans a fost câștigată...

Cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost câștigată de un automobil hibrid

Bolidul Porsche cu numărul 2 (919 Hybrid), pilotat de germanul Timo Bernhard și neozeelandezii Brendon Hartley și Earl Bamber, a câștigat duminică cea de-a 85-a ediție a Cursei de 24 de ore de la Le Mans (Franța), informează Agerpres.

Constructorul german a înregistrat cu această ocazie cea de-a 19-a sa victorie în cea mai importantă cursă de anduranță din lume și a treia consecutivă.

Cursa, a fost marcată de un nou fiasco al japonezilor de la Toyota, care sperau să obțină anul acesta primul lor succes la Le Mans, după 19 participări infructoase, subliniază AFP.

Pe pozițiile a doua și a treia s-au clasat două mașini Oreca-Gibson, care evoluează în categoria inferioară, rezervată celor mai mici prototipuri non-hibride (MLP2): cea cu numărul 38, aparținând echipei Jackie Chan DC Racing, pilotată de marea speranță franceză Thomas Laurent (19 ani), care a ocupat locul 2, urmată de mașina numărul 13 a echipei Vaillante Rebellion.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă