2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialTess Rally Braşov: 70 de echipaje se aliniază la start

Tess Rally Braşov: 70 de echipaje se aliniază la start

70 de echipaje si-au manifestat dorinta de a participa la cea a 46 editie a Tess Rally. 12 mai multe ca in editia precedenta. Un plus imbucurator daca tinem seama ca ne aflam la startul sezonului si al anului.

Lista oficiala de inscrieri cuprinde trei categorii de participanti, 50 de echipaje s-au inscris pentru CNR (campionatul national de raliuri), 13 vor participa in CNR 2 (asa numitul rally 2 deschis pentru echipaje tinere) si  7 echipaje vor lua startul in CNRI (noul campionat dedicat automobilelor istorice aflat la prima editie)

Doar patru echipaje inscrise in clasa 2 / CNR

Desi scurta lista participantilor in clasa regina de raliuri, cuprinde nume ca Simone Tempestini (Citroen DS3 R5)nimeni altul decat campionul mondial al juniorilor  in exercitiu si dublul campion national absolut, Dan Girtofan (Skoda Fabia R5), dublu campion national , vice campionul editiei 2016, Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5) de asemenea avand in palmares un titlu de vicecampion national absolut de raliuri si pe ambitiosul pilot Sorin Badea (Hyundai I20 R5). Dat fiind cele de mai sus putem concluziona ca pilotii mai sus enumerati au prima sansa pentru a castiga Tess Rally 46.

Clasa 3 revine spectaculos in 2017

Pentru editia din acest an nume grele ale automobilismului românesc si-au anuntat participarea la aceasta clasa. Astfel vom avea ocazia să-i vedem la lucru pe doi dintre cei mai spectaculoși piloți din campionatul românesc, brașoveanul Manuel Mihalache și dublul câștigător al Tess Rally, Valentin Porcișteanu. Cei doi piloti care pot produce oricand surprize placute fanilor, vor fi secondati indeaproape de tineri dornici de afirmare. Raul Badiu vine la Brasov la bordul unui automobil 4×4 incercand sa tina pasul si de ce nu sa-i depaseasca pe mai titratii lui colegi. Iar Florinel Tincescu beneficiind de experienta acumulata in anii precedenti va incerca si el sa atace performanta pe drumurile brasovene.

Clasa 9 detine suprematia

 Clasa mezina a automobilelor cu doua roti motrice este cea mai bogata in participanti (22 de echipaje). In acesta clasa vor lua startul si automobilele apartinand celor doua cupe monomarca. Am numit Dacia si Suzuki. Medaliatul cu bronz al sezonului 2016 în cupa Dacia, Bogdan Talasman, pare principalul favorit în acest an competițional. De remarcat debutul lui  Andrei Gîrtofan, fiul campionului Dan Girtofan in cupa Suzuki.

Mai mutle despre Raliul de la Bra;ov citiţi  AICI!

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă