14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPresa internațională, după victoria de la Shenzhen: Halep se reafirmă ca numărul...

Presa internațională, după victoria de la Shenzhen: Halep se reafirmă ca numărul 1 mondial

Halep, numărul 1 mondial, arată că este în formă cu o săptămână înainte de Australian Open, a scris, sâmbătă, lequipe.fr, după ce jucătoarea română a câştigat turneul Shenzhen Open.

Simona Halep a început perfect anul 2018 – a câştigat turneul de început al sezonului, dominând-o pe deţinătoarea titlului la Shenzhen, Katerina Siniakova. Disputat pe un teren acoperit (diferit faţă de cel prevăzut iniţial), meciul nu a fost cursiv, cu nouă break-uri şi cu seturi în sens unic (6-1, 2-6, 6-0).

Românca s-a impus în cele din urmă în urma unui set în care adversara ei a dispărut din joc (şase puncte câştigate în total). La o săptămână de Australian Open, Halep arată că este în formă. Ea caută în continuare primul trofeu de Grand Slam, dar nu a strălucit niciodată cu adevărat la Melbourne, unde a suferit două eliminări în primul tur (sferturi de finală, cel mai bun rezultat)”, a scris publicaţia franceză.

“Halep se reafirmă ca numărul 1 mondial la Shenzhen”, a titrat Marca. “Simona Halep, numărul 1 mondial din luna octombrie, vrea să-şi păstreze domnia cât mai lung posibil. Ea a demonstrat asta în prima săptămână din noul an, la Shenzhen, învingând-o pe Katerina Siniakova în finală”, a adăugat marca.com.

“Numărul 1 mondial, Simona Halep, a transmis, sâmbătă, un avertisment rivalelor de la Australian Open, învingând-o în trei seturi pe Katerina Siniakova pentru titlul de la Shenzhen”, a notat AFP.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat a doua oară turneul de categorie WTA International Shenzhen Open, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-0, pe deţinătoarea titlului, sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 6. Acesta este al 16-lea trofeu din cariera jucătoarei române.

Halep şi Siniakova sunt adversare şi în finala de dublu.

Următorul turneu la care va participa Simona Halep va fi Australian Open (15-28 ianuarie). Ea va fi cap de serie numărul 1 la primul Grand Slam al anului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă