13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSchimbări în regulamentul Turneului de la Roland Garros. Câţi bani vor primi...

Schimbări în regulamentul Turneului de la Roland Garros. Câţi bani vor primi câştigătorii

Fondul total de premiere este majorat cu zece procente faţă de 2017, se schimbă ziua efectuării tragerii la sorţi, sunt inaugurate noi terenuri, se modifică timpul alocat între puncte şi se introduce un element-cheie pe teren.

Iată cele mai importante modificări aduse turneului în care Simona Halep a reuşit cele mai bune performanţe ale carierei – două finale de Mare Şlem jucate şi un titlu câştigat în 2008 în turneul junioarelor.

1. Tablourile principale de concurs la simplu feminin şi masculin vor fi programate cu o zi înainte

Turneul de la Roland Garros copiază modelul lansat în luna ianuarie de colegii de la Australian Open: tragerea la sorţi a fost mutată de vineri dimineaţă – joi seară, la ora locală 19:00 (20:00 în România). Vom şti astfel cum se conturează tabloul pentru Halep & Co, Nadal şi Federer încă de pe data de 24 mai.

De asemenea, tragerea la sorţi va fi efectuată în casă nouă, în clădirea cunoscută drept Orangery, din Auteuil Greenhouse Gardens.

2. Trei terenuri noi, cu capacitate totală de 4250 de locuri

Ediţia 2018 a Roland Garros-ului va inaugura un nou Teren 18, cu o capacitate de 2.200 de locuri, care devine astfel a patra cea mai mare arenă a complexului de la Porte d’Auteuil.

Alte două terenuri vor fi gata pentru a primi spectatori: Terenul 7 – cu o capacitate de 1.500 de locuri şi Terenul 8 – cu 550 de locuri în tribună.

14.911 spectatori poate găzdui Centralul Philippe-Chatrier

3. Jucătorii au mai mult timp între puncte

Una dintre cele mai controversate reguli din tenis va fi modificată pentru turneul de la Roland Garros. Jucătorii vor avea la dispoziţie 25 de secunde din momentul încheierii punctului anterior pentru a începe următorul raliu. Astfel, turneul de la Roalnd Garros abrogă regula celor 20 de secunde, aliniindu-se la standardul general acceptat în circuitul ATP – mai permisiv decât ceea ce stipula regulamentul ITF, aplicat în turneele de Mare Şlem.

Regula va fi însă aplicată mai strict, iar spectatorii vor putea urmări numărătoarea inversă pe ‘shot-clock’.

4. Reguli mai stricte pentru încălzire

5. Adio, ‘neţ’!

În calificări, dar şi în competiţia juniorilor, serviciul nu se va mai repeta atunci când mingea atinge banda fileului şi cade în careul advers corect, jucătorul aflat la retur fiind obligat să lovească mingea.

6. Mai mulţi bani: avantaj pentru jucătorii înscrişi în calificări

Campioana de la Roland Garros va fi recompensată, la fel ca şi campionul de la simplu masculin, cu 2,7 milioane de dolari. Cecul învingătorilor de la simplu a fost majorat cu 12,5% faţă de 2017, atunci când Jelena Ostapenko şi Rafael Nadal au primit fiecare câte 2,4 milioane de dolari la capătul celor şapte meciuri câştigate.

Într-o încercare de a face jocul mai atractiv pentru televiziuni, organizatorii au luat decizia de a reglementa mai drastic perioada de încălzire de la startul meciului. Din momentul în care cel de-al doilea jucător a ajuns în arenă, la scaunul său, sportivii au un minut pentru a se prezenta la fileu în vederea tradiţionalei trageri la sorţi. Mai departe, încălzirea va dura exact cinci minute, iar meciul trebuie să înceapă în următorul minut. Şi pe durata încălzirii va fi folosită o numărătoare inversă vizibilă pentru toţi spectatorii din arenă.

Majorările cele mai semnificative s-au înregistrat însă la nivelul cel mai de jos al piramidei: premiile din calificări au crescut cu 20% în primul tur, 22,2% în turul doi şi 16,67% în cazul celor care pierd meciul decisiv de accedere pe tabloul principal.

Scopul declarat al Federaţiei Internaţionale de Tenis este acela de a susţine jucătorii din afara Top 100 şi de a micşora diferenţele de venituri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă