15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSimona Halep, principala favorită a turneului de la Doha. Maria Șarapova și...

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Doha. Maria Șarapova și Madison Keys s-au retras

Fostul număr 1 mondial Maria Şarapova şi finalista de anul trecut de la US Open, Madison Keys, au anunţat că se retrag de la turneul Premier de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii în valoare de 733,900 de dolari, care va debuta săptămâna viitoare, au anunţat joi organizatorii competiţiei.

De cinci ori câştigătoare de Grand Slam, Maria Şarapova primise un wildcard pentru a-şi face din nou apariţia la turneul la care nu a mai evoluat din 2006. Rusoaica a decis să renunţe din cauza unei accidentări la antebraţ.

Maria Șarapova, marcată de înfrângerea în fața Monicăi Niculescu

Retragerea rusoaicei nu a fost întâmplătoare. La începutul acestei săptămâni, Maria Şarapova a pierdut surprinzător meciul de debut de la Doha, în trei seturi, în faţa româncei Monica Niculescu şi este acum abia pe locul 41 WTA. În vârstă de 30 de ani, rusoiaca a câştigat 21 de meciuri şi a pierdut 10, de la revenirea de după perioada de suspendare.

Nici numărul 14 mondial, Madison Keys nu va juca la Dubai. Finalista de la US Open de anul trecut a acuzat o stare precară a sănătăţii. “Din păcate, atât Maria Şarapova, cât şi Madison Keys au anunţat că trebuie să se retragă din turneu. Ne pare rău că nici Maria, nici Madison nu vor putea să joace în Dubai, dar avem încă unul dintre cele mai puternice jucătoare din lume, ce vor fi prezente aici. Maria mi-a spus că îi pare foarte rău că nu poate fi aici şi speră să se întoarcă anul viitor. Îi dorim atât ei cât şi lui Madison să îşi revină rapid”, a declarat directorul turneului, Salah Tahlak.

Turneul de la Dubai va începe luni, cu numărul doi mondial, Simona Halep, principala favorită la câştigarea trofeului. Jucătoarea noastră poate profita de abandonul Garbinei Muguruza, numărul doi mondial, în optimile turneului de la Brisbane (Australia). Aceasta a avut crampe musculare și a renunțat în setul 3 al meciului cu Aleksandra Krunici, la scorul de 7-5, 6-7(3), 2-1.

Simona Halep a coborât pe locul 2 WTA după înfrângerea în fața danezei Caroline Wozniacki, în finala de la Australian Open.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă