13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBucureștiul, din nou pe harta mondială a înotului. Campionatele Internaționale, reluate după...

Bucureștiul, din nou pe harta mondială a înotului. Campionatele Internaționale, reluate după 34 de ani

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a reluat organizarea Campionatelor Internaționale de Înot, după o pauză de 34 de ani. Competiția din calendarul internațional îi va ajuta pe sportivi să adune puncte pentru calificarea la Olimpiada de la Rio.

Forul românesc organizează turneul, în perioada 8-12 iulie, la Complexul Olimpic de Nataţie “Anatol Grinţescu”, din baza sportivă Dinamo. La întrecerea înscrisă în calendarul internaţional al competiţiilor sportive al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA) şi Ligii Europene de Nataţie (LEN) vor participa 300 de sportivi, din opt ţări, echipa României fiind reprezentată de 32 de înotători, seniori şi juniori, potrivit Mediafax.

Citește și Bronz la judo, la Universiada de la Gwangju. Un român cucerește două medalii în Coreea de Sud

“Cred că cea mai bună promovare o vor face sportivii după această primă ediţie. Ne dorim ca această competiţie să crească de la an la an şi să avem posibilitatea să o transformăm în una dintre cele mai mari din Europa. Nu ne-a fost uşor să organizăm această competiţie, dar sperăm să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor”, a declarat preşedintele FRNPM, Camelia Potec, marţi, într-o conferinţă de presă.

Punctajul primit de sportivi în cadrul acestei competiţii îi ajută să obţină calificarea la Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio, din 2016. “Fac un apel către cei care vor să vadă o competiţie internaţională de înot să fie alături de sportivii români. Sportivii îşi pot face punctajul pentru mondiale şi pentru Jocurile Olimpice, le-am transmis să muncească la fel de mult pentru a-şi atinge obiectivele. Noi le suntem alături. Sunt ferm convinsă că la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice vom avea surprize plăcute cu sportivii noştri. Această competiţie e un plus şi pentru ei. I-am văzut hotărâţi, i-am văzut profitând de condiţiile de la noul bazin de la Dinamo. Rămâne să vedem dacă vor da tot ce e mai bun. Duminică vom afla care va fi şi cel mai bun înotător român. Eu sunt o persoană care vede realitatea, dar sunt şi optimistă. Nu ne aşteptăm la medalii, dar mergem cu o echipă de seniori care sperăm să progreseze. Ne aşteptăm la surprize plăcute”, a mai spus Potec.

La competiţia de la Bucureşti şi-au anunţat participarea şi două înotătoare de top, olandeza Sharon van Rouwendaal şi sportiva ungară Katinka Hosszu, care a fost desemnată în 2014 ca fiind cea mai bună înotătoare din Europa şi din lume.

Premiile Campionatelor Internaţionale de Înot ale României, organizate de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Mercedes-Benz România, vor fi acordate după un clasament pe sistem open, primele poziţii fiind recompensate cu suma de 10.000 de euro.

Competiţia va începe miercuri dimineaţa cu seriile de calificări în bazinul olimpic din cadrul bazei sportive Dinamo, iar serile sunt destinate finalelor.

 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă