13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialBucureștiul aleargă, se târăște, merge de-a bușilea la Bucharest 10K & Family...

Bucureștiul aleargă, se târăște, merge de-a bușilea la Bucharest 10K & Family Run. Etiopianul Kinde Atanaw a ieșit câştigător

Duminică, între orele 07:30-13:30 s-au desfășurat mai multe competiții în cadrul celei de a doua ediţie a Bucharest 10K & Family Run. 

Alergările s-au desfășurat pe traseul Bd. Libertăţii (Start) – Piaţa Constituţiei  – B-dul Unirii  –  B-dul I.C.Bratianu – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – Bd.Libertăţii – Bd.Naţiunile Unite (Sosire), cu traficul restricţionat. Au participat peste 6.000 de concurenţi, înn această competiţie organizată de Bucharest Running Club. Alături de români, la Bucharest 10K & Family Run au concurat şi atleţi de elită din Kenya şi Etiopia.  Etiopianul Kinde Atanaw a ieșit câştigător la competiţia Bucharest 10K& Family Run, iar Andreea Alina Piscu s-a clasat a doua la feminin.

Alergătorii de performanţă au parcurs zece kilometri individual sau cinci kilometri la Ştafeta Volkswagen, pentru a se reuni apoi cu membrii familiei, indiferent de vârstă, pentru a participa la Cursa Familiilor City Grill sau Cursa Adolescenţilor, de trei kilometri. Copiii mai mici de 5 ani au alergat pe distanțe mici, însoţiţi de părinţi, iar cei cu vârste cuprinse între 6 şi 13 au intrat pe categorie de vârstă şi gen în cadrul Cursei Copiilor. Până și bebeluşii au avut întrecere de mers târâș şi de-a buşilea circa patru metri, la Cursa Bebeluşilor.
În competiție au fost peste 150 de premii, valoarea acestora fiind de peste 15.000 de euro. S-au acordat premii în bani primilor cinci clasaţi pentru cursele competitive 10k individual, ştafetă 2 x 5K, şi primilor trei clasaţi din categoria persoanelor cu dizabilităţi motorii la 10k, pe categorii de gen. La Cursa Copiilor , primii trei clasați au primit abonamente World Class Kids. Pentru alergătorii de la categoria 0-5 ani, precum şi pentru participanţii la Cursa Bebeluşilor, premiile au constat în vouchere oferite de Hervis. Copiii câştigători ai tuturor curselor au fost premiaţi şi de LEGO.

Au mai existat premii în echipamente sportive pentru primele trei şcoli si primele trei licee cu cei mai mulţi participanţi. Primele cinci familii finaliste cât şi cele mai numeroase cinci familii participante la Cursa Familor City Grill câștigă vouchere Hervis, iar cei de la Cursa Adolescenţilor au primit tricouri tehnice oficiale şi rucsacuri. 
Alergătorii au fost încurajaţi de membri ai Voltaj Academy, trupe de toboşari, DJ şi majorete. Pe scena din Parcul Izvor vor cânta Tavi Colen Band & Emma, Monica Odagiu, trupele Voltaj Academy, Contrapunct şi Amicii, şi va putea fi urmărit un spectacol de improvizaţie oferit de URBAN Impro.
 

 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă