3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCinci evenimente sportive pe care nu trebuie să le rataţi în 2017

Cinci evenimente sportive pe care nu trebuie să le rataţi în 2017

Anul acesta va fi unul bogat în competiţii importante. Nu doar în fotbal, ci şi în celelalte sporturi. Simona Halep aşteaptă în sfârşit să câştige un turneu de Grand Slam, CSM Bucureşti promite să ajungă iar în Final Four, asta după ce a cucerit Liga Campionilor la handbal feminin chiar de la prima participare, în timp ce Astra Giurgiu, calificată incredibil în primăvara europeană, aşteaptă dubla cu belgienii de la Genk.

Aşadar, sunt multe evenimente sportive pe care nu trebuie să le rataţi, însă noi ne-am oprit doar la cinci, pe care le-am considerat cele mai importante.

În primul rând, chiar în luna ianuarie (16-29) are loc primul Grand Slam al anu-lui, Australian Open. Cu o istorie de 112 ani, turneul masculin a fost câştigat anul trecut de Novak Djo-kovic. Sârbul l-a învins în finală pe Andy Murray (6-1, 7-5, 7-6), de care a trecut inclusiv în acest început de an, în finala de la Doha. Acum, Djokovic caută al 7-lea titlu la Melbourne, după ce s-a mai impus de alte cinci ori, pe lângă succesul din 2016.

La feminin, Angelique Kerber a produs o surpriză imensă şi a învins-o în finală pe Serena Williams. Sportiva din Bremen cucerea primul ei Grand Slam. Nu a fost singurul al anului, Kerber reuşind apoi să se impună şi la US Open.

Australian Open poate fi şi un turneu al revanşei pentru Halep, mai ales după ediţia de anul trecut, când Simona a fost eliminată încă din primul tur, după 4-6 şi 3-6 cu necunoscuta Shuai Zang.

Astra mai încearcă un miracol în Europa

În luna februarie, Astra Giurgiu va mai încerca să producă o surpriză în UEFA Europa League, după calificarea în primăvara europeană, dintr-o grupă cu italienii de la AS Roma. Astra este singura reprezentantă a României în cupele europene, după ce Steaua a părăsit UEFA Europa League după faza grupelor.

Campioana României, care o va întâlni pe Genk în dublă manşă (16 şi 23 februarie), l-a pierdut însă pe Denis Alibec, ajuns în curtea Stelei, sub comanda lui Reghecampf având şanse să ajungă, încă din această iarnă, alţi doi jucători de la Astra, Morais şi Teixeira.

Spre deosebire de meciurile din faza grupelor, Astra poate însă să joace, în sfârşit, pe teren propriu, la Giurgiu, după ce problemele cu gazonul s-au rezolvat, iar campioana a primit aviz favorabil de la forul european.

Genk, care a câştigat o grupă cu Bilbao, Rapid Viena şi Sassuolo, nu merge însă strălucit în campionatul Belgiei, acolo unde ocupă doar locul 9, cu 28 de puncte.

Meciul cu Danemarca, ultima şansă pentru România lui Daum

Luna martie este una extrem de importantă pentru naţionala României, condusă de Christoph Daum. Pe data de 26 martie, la
Cluj-Napoca, tricolorii întâlnesc Danemarca, într-un meci pe care sunt obligaţi să-l câştige pentru a mai spera să se califice la Campionatul Mondial din Rusia.

România este doar pe locul 4 în preliminarii, după ce în noiembrie a pierdut categoric duelul de la Bucureşti cu Polonia, scor 0-3. A fost şi un meci cu multe incidente în tribune, însă am scăpat de un joc cu porţile închise, împotriva danezilor. Pe lângă înfrângerea în faţa Poloniei lui Lewandowski, România a mai bifat o victorie facilă cu Armenia (5-0), un egal cu Muntenegru (1-1), la debutul lui Daum pe banca naţionalei, plus remiza de la Astana, cu Kazakhstan, 0-0.

România-Austria, barajul pentru Mondiale

Naţionala de handbal feminin a României, care a fost la un pas de semifinalele Campionatului European, anul trecut, joacă în luna iunie play-off-ul pentru calificarea la Mondialul din Germania, programat în luna decembrie.

Echipa antrenată de Ambros Martin va întâlni Austria, într-o dublă manşă (turul este între 9 şi 11 iunie, iar returul între 13 şi 15 iunie), România fiind favorită certă, în condiţiile în care a şi fost în prima urnă la tragerea la sorţi.

De menţionat că cinci reprezentative şi-au asigurat prezenţa la CM: Germania (ţară gazdă), Norvegia (campioană mondială), Danemarca, Olanda şi Franţa (au jucat semifinale la Euro).

Va câştiga iar Froome Turul Franţei?

Între 1 şi 23 iulie avem spectacol total în ciclism, Turul Franţei oferind an de an momente memorabile. De această dată, Le Tour va porni de la Dusseldorf şi se va încheia, aşa cum
ne-am obişnuit, la Paris, pe Champs-Élysées. Pe lângă Germania, Turul Franţei va mai ajunge şi în Belgia, respectiv Luxemburg.

În total, rutierii vor avea de parcurs 3.516 kilometri, ei urmând să treacă prin toate cele cinci regiuni muntoase din Franţa: Vosges, Jura, Pirinei, Masivul Central şi Alpi.

În 2016, Turul Franţei a fost câştigat de Chris Froome, podiumul fiind completat de Romain Bardet şi columbianul Nairo Quintana.

Simona Halep se antrenează pentru a câștiga un turneu de Grand Slam

Simona Halep aşteaptă în sfârşit să câştige un turneu de Grand Slam, CSM Bucureşti promite să ajungă iar în Final Four, în timp ce Astra Giurgiu aşteaptă dubla cu belgienii de la Genk.

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă