9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialEchipa României de Timbersports a participat în week-end la mondialele din...

Echipa României de Timbersports a participat în week-end la mondialele din Germania de la Stuttgart

România a fost reprezentată pentru al șaptelea an la campionatul mondial STIHL Timbersports care  a avut loc la Stuttgart în  week-end. Echipa României a fost formată din frații Nagy (Botontd și Csongor), Cser Szilard, Balazsi David și triplul campion național, Dan Petrescu, care ne-a reprezenta și la individual.

“Cser Szilard și Balazsi David sunt cei mai tineri sportivi ai lotului, în vârstă de doar 20 de ani. Cei doi au înregistrat rezultate foarte bune la concursurile internaționale de rookies și sperăm să impresioneze în această competiție. Dealtfel, tot lotul se află într-o formă foarte bună după ce s-a antrenat în străinătate cu multiplul vice-campion ceh Martin Komarek, concluzia sa fiind că băieții noștri au ajuns să stăpânească foarte bine tehnica. Antrenamentele cu Komarek s-au concentrat mult pe detalii ale mișcărilor, pe elemente de finețe tehnică, dar și pe modalitățile de predare rapidă a ștafetei la probele de echipă”, a declarant înainte de concurs Ioana Ghineț, coordonator STIHL Timbersports România.

Antrenamentele echipei în străinătate au avut loc în taberele de Timbersports din Ungaria și Cehia. Unele antrenamente s-au desfășurat sub forma unor “meciuri” amicale cu echipa Ungariei.  În țară, ședințele de pregătire s-au desfășurat sub “bagheta” veteranului Botond Nagy și au avut, pe lângă tehnică, o componentă intensă de pregătire fizică. Dacă tăiatul buștenilor are loc strict în taberele amenajate special, membrii lotului au fost supuși și la exerciții extreme pentru condiția fizică, în afara taberelor. Un alt factor important în performanța atleților STIHL Timbersports este cel psihologic. Astfel, s-a apelat la specialiști în psihologia competițională pentru a seta spiritul echipei pe coordonate pozitive, de învingători.

Campionatul mondial STIHL Timbersports este la a 12-a ediție, iar disciplina sportivă a împlinit 31 de ani. La mondialele de la Stuttgart au participat peste 100 de atleți, din peste 20 de țări.

Probele de concurs STIHL Timbersports

Probele de concurs la care s-au întrecut participanţii la mondiale sunt: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, Tăierea verticală şi Tăierea la înălţime. La competiția individuală, la probele menționate mai sus s-au adaugat una dintre cele mai spectaculoase încercări şi anume Tăierea cu “Hot saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om, în cazul României, de Dan Petrescu.

Cele mai citite

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă