13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGimnasta Larisa Iordache s-a accidentat grav la Montreal și a ieșit din...

Gimnasta Larisa Iordache s-a accidentat grav la Montreal și a ieșit din sală în scaun cu rotile

Gimnasta Larisa Iordache s-a accidentat, miercuri, la încălzire, chiar înainte de a intra la primul aparat, solul, din calificările la Campionatul Mondial de la Montreal  şi a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile, informează Digi 24.

Din acest motiv, Larisa Iordache va rata Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal, a anunțat Federația Română de gimnastică.

„Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire și e out de la Mondialele de la Montreal. Diagnostic, ruptură de tendon ahilian. Sănătatea ei e tot ce contează acum. Fii tare Larisa!”, se arată în mesajul Federației.

„Tendonul e rupt. Trebuie operat în țară. Încercăm să ne întoarcem mai repede”, a declarat antrenorul Cristi Moldovan, citat de pagina de Facebook a Clubului Sportiv Dinamo, grupare la care este legitimată gimnasta.

Larisa Iordache trebuia să intre a doua la sol, dar după Ioana Crişan, care a fost notată cu 12.800, a intrat direct Cătălina Ponor, primind şi ea 13.266.

Calificările feminine sunt transmise în SUA şi, potrivit comentatorilor, Larisa Iordache s-a accidentat şi a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile.

Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus.

La ora transmiterii acestei ştiri, calificările continuă pentru România doar cu Cătălina Ponor şi Ioana Crişan, dar niciuna nu va evolua la toate aparatele.

Calificările feminine se încheie miercuri noaptea, după încă două subdiviziuni.

La masculin, Marian Drăgulescu este singurul care a obţinut calificarea într-o finală, la sărituri, el urmând a lua startul duminică.

Tot miercuri, la Montreal a avut loc o ceremonie dedicată Nadiei Comăneci, al cărei nume a fost dat Pieţei „Place des Vainqueres” din Parcul Olimpic, în semn de recunoaştere şi apreciere. La eveniment au participat şi gimnaştii din lotul României, alături de alte personalităţi, precum preşedintele COSR, Mihai Covaliu, Marius Urzică sau Lucian Bute.

Campionatele Mondiale de la Montreal se desfăşoară între 2-8 octombrie.

Nadia Comăneci este ambasadorul evenimentului şi va înmâna medaliile de aur la individual-compus feminin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă