25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep visează la primul Grand Slam al carierei. Sportiva este în mare...

Halep visează la primul Grand Slam al carierei. Sportiva este în mare formă înainte de Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, în ciuda accidentării din finala de la Roma

După ce s-a impus la Madrid, Simona Halep a fost finalistă la Roma, acolo unde o accidentare la gleznă a cântărit decisiv în partida cu Elina Svitolina, pe care a pierdut-o în trei seturi.

În primul set al finalei de la Roma, românca a acuzat dureri la glezna dreaptă, însă s-a mobilizat și a câștigat cu 6-4. Bandajată în timpul celui de-al doilea set, Simona a încercat să facă față meciului, însă nu s-a mai putut deplasa pe teren așa cum și-ar fi dorit. Svitolina a egalat situația la game-uri (7-5), pentru ca în decisiv să profite din plin de situația româncei și să se impună clar, scor 6-1.

Victoria sportivei din Ucraina nu ar trebui să ne surprindă. La doar 22 de ani, Elina Svitolina este deja o jucătoare de top în circuitul WTA: a ajuns până pe locul 6 după succesul de la Roma și are nu mai puțin de 31 de victorii în 2017, dar și trei titluri cucerite, la Istanbul, Dubai și Taipei.

„Roland Garros nu este în pericol“, a lămurit lucrurile Simona Halep. La conferința de presă de după meciul cu Svitolina, ea a apărut cu o pungă mare de gheață pe glezna dreaptă. „Cred că îmi voi reveni într-o săptămână. Trebuie însă să fac și un RMN, ca să știu exact despre ce este vorba. Durerea încă nu a dispărut, dar eu simt că nu este ceva foarte grav“, a menţionat Simona Halep.

Principala favorită

Tenismena visează la primul Grand Slam al carierei, în cazul în care accidentarea nu o va opri să joace la Paris. Zgura din Franța i se potrivește perfect, iar jucătoarea din Constanța este considerată în acest an principala favorită de către specialiștii în tenis.

Până să ajungă în finala de la Roma, Simona Halep a cedat un singur set în Italia: le-a învins fără probleme de Laura Siegemund, Anett Kontaveit și Kiki Bertens, singurele sale emoții fiind cu Anastasia Pavlyuchenkova. În optimi, Simona a trecut în trei seturi de rusoaică, dar a făcut spectacol în decisiv, pe care l-a câștigat categoric, scor 6-0.

Patru românce în Top 100

După finala de la Roma, Simona Halep a rămas pe locul 4 în circuitul WTA, cu 5.790 de puncte. Lider este Angelique Kerber (Germania), podiumul fiind completat de Serena Williams și Karolina Pliskova.

Jucătoarea are toate șansele să ajungă cel puțin pe locul 3, în condițiile în care Serena s-a retras pentru o perioadă. Tenismena din America este însărcinată și așteaptă primul ei copil, la începutul anului viitor. „Pentru mine, un Grand Slam este mult mai important decât clasamentul“, afirma Simona, la sfârșitul anului trecut.

Pe lângă Halep, România mai are 3 jucătoare în TOP 100 WTA. Cu 1.172 de puncte, Irina Begu ocupă locul 44, în timp ce Monica Niculescu se află pe poziția a 53-a. Cu 915 puncte, Sorana Cîrstea se află pe locul 67.    

Corespondenţă specială de la Paul Cozighian​. „România liberă“ este prezentă la Roland Garros

Simona Halep este printre cele mai în formă jucatoare pe zgură. O demonstrează rezultatele obținute la Stuttgart (semifinală), Madrid (titlu) și Roma (finală).

Alte 4 românce se află și ele pe tabloul principal care va fi cunoscut vineri, 26 mai.

Este vorba de Irina Camelia Begu, Monica Niculescu, Sorana Cârstea și Patricia Maria Țig.

La masculin, în calificări, Marius Copil (26 de ani, 93 ATP) a fost desemnat de organizatori favoritul nr. 1. 

O nouă şansă. A fost aproape de trofeu în 2014

În urmă cu trei ani, Simona Halep a fost aproape de un succes neașteptat la Roland Garros. Atunci, ea a ajuns până în finală, dar a cedat în trei seturi în fața Mariei Sharapova, scor 6-4, 6-7 și 6-4, într-o partidă care a durat peste trei ore.

În acest an, Simona are însă o șansă în plus să își îndeplinească visul la Paris, deoarece nu mai poate da peste Sharapova. Rusoaica, suspendată 15 luni pentru dopaj, nu a primit un wild-card pentru Roland Garros, Grand Slam pe care l-a cucerit de două ori în carieră. Locul pe care îl ocupă acum Sharapova (211, WTA) nu-i permite să intre nici măcar în calificări la Roland Garros.

Maria Sharapova a câștigat toate cele 4 Grand Slam-uri în carieră: pe lângă Roland Garros, ea s-a impus și la Australian Open, Wimbledon și US Open.

Federer, încă o absență notabilă

Ajuns la 35 de ani, Roger Federer își calculează pașii cu mare atenție. Elvețianul a lipsit de la turneele organizate pe zgură și nu va participa nici la Roland Garros, marele campion elvețian având ca țintă principală Grand Slam-ul de la Wimbledon, care se joacă pe iarbă.

În aceste condiții, Rafael Nadal este principalul favorit la Roland Garros. La fel ca Simona Halep, ibericul se simte excelent pe zgură, mai ales după evoluțiile remarcabile din acest an.

Eliminat în sferturi la Roma, Nadal a câștigat trei turnee la rând pe această suprafață: cele de la Monte Carlo, Barcelona și Madrid. Dominic Thiem a întrerupt o serie de 17 victorii la rând ale ibericului, victoria austriacului fiind una fără dubii: 6-4, 6-3.

Cele mai citite

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă