6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialHandbal feminin: Victorie importantă pentru CSM București, cu FC Midtjylland, în Liga...

Handbal feminin: Victorie importantă pentru CSM București, cu FC Midtjylland, în Liga Campionilor

CSM București a învins formația daneză FC Midtjylland cu scorul de 26-20 (12-9), duminică seara, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Capitală, în ultimul său meci din Grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM București, deținătoarea trofeului, avea nevoie de o victorie la mai multe de trei goluri, după 21-24 în tur, pentru a termina pe locul secund, înaintea formației daneze. Cele două echipe merg în grupele principale, însă acum CSMB va avea avantajul rezultatelor directe.

Echipa antrenată de Aurelian Roșca a început greoi și a fost condusă în primele minute ale confruntării (0-1, 1-2, 2-4), dar în minutul 11 a preluat conducerea, cu 5-4, după trei goluri consecutive. CSMB s-a desprins la două goluri în min. 14, 7-5, iar în min. 25 a avut pentru prima oară trei goluri în plus, 10-7, diferența regăsindu-se și la pauză, 12-9.

CSM București a jucat din ce în ce mai bine, dar a ratat destul de mult. Ecartul a ajuns la patru goluri, 15-11 (36), apoi a fost de șase goluri, 18-12 (41), și chiar la șapte, 20-13 (47). O serie de ratări au făcut ca formația daneză să revină în joc și să se apropie amenințător pentru obiectiv (victorie la patru goluri), 23-19 (56), dar CSM a strâns rândurile, a beneficiat și de faptul că oaspetele au jucat două minute în inferioritate numerică, și au punctat decisiv, câștigând cu 26-20.

În fața a circa 5.000 de spectatori, au evoluat echipele: 
CSM București: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic — Isabelle Gullden 5 goluri, Iulia Curea 2, Camille Ayglon Saurina 3, Cristina Vărzaru 4, Bianca Bazaliu 1, Aurelia Brădeanu, Linnea Torstensson, Carmen Martin, Oana Manea 2, Gnonsiane Niombla 2, Anastasia Lobaci 3, Majda Mehmedovic 4. Antrenor: Aurelian Roșca. 
FC Midtjylland: Sabine Englert, Martina Thorn — Stine Joergensen 6 goluri, Simone Petersen, Veronica Kristiansen 3, Elin Linden, Sabine Pedersen 2, Fie Woller 2, Mie Augustesen, Trine Ostergaard Jensen 1, Rut Jonsdottir, Louise Burgaard 6, Eliza Buceschi. Antrenor: Kristian Kristensen.

Au arbitrat cehii Jiri Opava și Pavel Valek, iar delegat EHF a fost suedeza Monika Hagen.

În clasamentul final al Grupei C, Gyori Audi ETO KC a ocupat primul loc, cu 10 puncte, urmată de CSM București, 6 puncte, FC Midtjylland, 6 puncte, Rostov pe Don, 2 puncte.

În grupele principale vor merge primele trei clasate, cu punctele realizate între ele.

Din Grupa a 2-a principală, care va debuta la finalul lunii ianuarie, fac parte Gyori ETO, care va începe cu 6 puncte, Krim Ljubljana, 6 puncte, 
Larvik HK, 4 puncte, FC Midtjylland, 4 puncte, CSM București, 2 puncte, Team Esbjerg, 2 puncte.

Primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă