5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHandbal masculin: HC Odorhei, al 5-lea succes românesc în Cupa Challenge

Handbal masculin: HC Odorhei, al 5-lea succes românesc în Cupa Challenge

Echipa de handbal masculin HC Odorhei a cucerit Cupa Challenge, devenind a treia echipă din România care se impune în Cupa Challenge, a treia competiție valorică din Europa.

Echipa harghiteana a cucerit în premieră un trofeu european, după finala, în dublă manșă, cu portughezii de la Braga, scor 32-25 (Portugalia), respectiv 32-28 (România).

Alexandru Dedu, președinte FRH, a spus că HC Odorhei poate fi un exemplu pentru celelalte echipe românești, după succesul european al harghitenilor.

“Returul cu Braga de la Odorheiu Secuiesc a fost un meci dur și foarte tactic, așa cum ar trebui să fie o partidă cu asemenea miză. Antrenorul Vlad Caba a demonstrat însă și în această finală că este un technician de valoare internațională. Pentru comunitatea locală este o mare realizare, o investiție de aproape un deceniu care a dat roade. Pentru handbalul românesc este un model de urmat. Un club mic care a pornit de jos, a investit în copii și juniori și a construit apoi cu răbdare drumul spre marea performanță. Este un exemplu de proiect serios care sper să fie urmat și de alte comunități locale din România. În calitate de președinte al federației, țin să felicit jucatorii, stafful și conducerea clubului pentru câștigarea Cupei Challenge”, a spus Dedu.

Vezi și GALERIE FOTO. Trofee românești în handbalul european: de la Liga Campionilor 1961, la Challenge Cup 2015

Parcursul european al HC Odorhei în Europa, în acest sezon:

calificare directa in turul III
35-14 si 43-21 cu HC Cambridge (Anglia), ambele meciuri acasa
33-20 si 30-16 cu Red Boys Differdange (Luxemburg), ambele meciuri acasa, optimi
26-18 (deplasare) si 22-20 (acasa) cu ZTR Zaporoje (Ucraina), sferturi
31-19 (acasa) si 27-25 (deplasare) cu Benfica (Portugalia), semifinale
28-32 (deplasare) si 32-25 (acasa) cu Braga (Portugalia), finala

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă