19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialHoria Tecău, motivat să joace finala de dublu masculin | Corespondenţă de...

Horia Tecău, motivat să joace finala de dublu masculin | Corespondenţă de la Roland Garros

Cu Simona Halep la simplu și cu Horia Tecău la dublu, România speră să fie prezentă anul acesta în finalele de la Paris.

După victoria în finala de la Geneva de săptămâna trecută, cuplul Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Olanda) s-a calificat deja în optimile de finală la Paris, în urma a două victorii fără drept de apel, 6-2, 6-1 cu Bellucci (Brazilia) / Berloq (Argentina) şi 6-1, 6-1 cu Lestienne / Moutet (Franța)

Horia Tecău ne-a declarat că turneul de la Geneva, inițial programat ca un soi de antrenament pentru Roland Garros, s-a dovedit a fi mai mult decât benefic pentru moralul celor doi.

„Am adăugat Geneva în program și am făcut bine fiindcă meciurile de acolo ne-au ajutat să ajungem aici într-o formă bună nu numai fizică cât și -mai ales- psihică. Avusesem mai înainte, la Madrid și la Roma, niște meciuri dificile, foarte strânse, pe care le-am pierdut la limită astfel încât riscam să ajungem la Paris cu prea puține meciuri în picioare. Aveam nevoie să stăm mai mult într-o competiție, pentru a deveni puternici, nu numai la antrenamente, ci și în meciuri oficiale. Am avut un început foarte bun aici, ne-am făcut meciurile foarte ușor, am servit bine și am fost agresivi pe retur”, a precizat jucătorul pentru România liberă.

Mergea, eliminat în primul tur

Programul lui Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer fusese extrem de încărcat la sfârșitul săptămânii trecute, cu două meciuri destul de lungi (semifinala și finala de la Geneva) jucate unul după celălalt. A urmat drumul cu trenul până la Paris și, imediat practic, startul în marea competiție de aici.

Cu toate acestea, românul a mai declarat că atât el cât și Jean-Julien se simt odihniți, recuperați și fără accidentări! „Știm că putem câștiga aici, avem jocul necesar, acum trebuie să și producem un tenis bun ca să putem merge până la capăt! Pentru asta însă, trebuie să ne concentrăm doar pe ce avem de facut la următorul meci”, a menţionat Horia Tecău.

Din păcate, dublul Mergea / Kureshi (Pakistan) a fost eliminat în primul tur, scor 3-6, 6-7 cu Verdasco (Spania) / Zimonjic (Serbia).

Două prezențe în turul al doilea, la dublu feminin

Perechea Irina-Camelia Begu / Zheng (China) a trecut de primul tur al tabloului principal de la Roland Garros după o victorie meritată, scor 6-3, 7-6, obţinută după o oră și 39 de minute, în fața cuplului Knoll (Elveția) – Stojanovic (Serbia). România mai este reprezentată de perechea Raluca Olaru / Olga Savchuk (Ucraina), care s-au calificat după un 7-5, 7-5 pe muchie de cuțit, cu Minella (Luxemburg) / Sevastova (Lituania), la finalul unei o oră și 37 de minute de joc.

„Totul în viață e pe muchie de cuțit”, ne-a declarat Raluca Olaru la ieșirea de pe teren. „Am avut emoții și au fost căteva momente în primul set când nu am profitat de șansă dar, în general, mie mi s-a părut că eram peste ele! În setul doi am început un pic mai slab dar apoi ne-am revenit și pe final am făcut chiar un joc foarte bun, și eu și Olga”, a explicat aceasta, pentru România liberă.

Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă