10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialJelena Ostapenko - un nou scandal în lumea tenisului

Jelena Ostapenko – un nou scandal în lumea tenisului

Încă un meci al Jelenei Ostapenko a produs un mic scandal, informează vineri Digi Sport.

De data aceasta, Barbora Strycova a fost cea care s-a enervat, după decizia campioanei de la Roland Garros de a cere o pauză de 10 minute înainte de setul decisiv.

"WTA este un circ şi o glumă! Toată lumea o să râdă de noi", a strigat Strycova. Ea le-a făcut reproșuri și arbitrilor, după meciul pierdut cu 6-2, 5-7, 3-6. "Nu ai nici cea mai mică idee la ce se întâmplă aici pe teren! Pur şi simplu stai pe scaun şi numeri punctele!", a susţinut Barbora.

Chiar dacă are o vârstă fragedă, Jelena a produs deja câteva episoade care nu o pun în cea mai bună lumină.

În 2016, Ostapenko a avut o reacţie neaşteptată la adresa Agnieszkăi Radwanska, la Connecticut: "Dacă n-aş comite atâtea erori, aş învinge-o fără probleme. Mi-e silă să joc împotriva ei", i-a spus ea antrenoarei, în timpul unui time-out.

Tot în 2016, Jelena nu a mai reluat un meci contra Karolinei Pliskova (la Cincinnati), motivul fiind incredibil: nu îi convenea stilul de joc al jucătoarei din Cehia.

Anul trecut, în turul secund de la Auckland, Ostapenko a fost acuzată de adversara sa, Naomi Broady, că a lovit în mod intenţionat cu racheta un copil de mingi.

Concret, la scorul de 6-4, 6-6 (2-3), Ostapenko nu a mai putut ajunge la o minge şi a aruncat cu racheta. Deşi minibreak-ul a ajuns la Broady, aceasta a cerut descalificarea Jelenei. Conform englezoaicei, episodul nu a fost o întâmplare, letona dând dovadă de un comportament nesportiv.

"A aruncat cu racheta spre copilul de mingi. A fost accident? Sub nicio formă, cum poate fi vorba de un accident?", i-a explicat Broady arbitrului, cerând descalificarea.

Cum arbitrul nu a fost de acord cu acest lucru, jucătoarea britanică a cerut intervenţia supervisor-ului, pe care l-a rugat să se uite la reluare. "O să vedeţi pe video intenţia", a spus, aproape în lacrimi, Broady.

După minute bune de parlamentări, meciul a continuat, însă Ostapenko, care ulterior şi-a cerut scuze faţă de copilul de mingi, nu a mai fost ok din punct de vedere mental. Ea a pierdut tie-break-ul la 4, pentru ca apoi să cedeze şi descisivul, scor 5-7.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă