6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLorand Balint, director FRH: Handbalul a devenit sportul național al României cu...

Lorand Balint, director FRH: Handbalul a devenit sportul național al României cu ajutorul unei puternice campanii de marketing

Handbalul a devenit sportul național al României cu ajutorul unei puternice campanii de marketing, a afirmat, miercuri, directorul de marketing al Federației Române de Handbal (FRH), Lorand Balint, citat de Agerpres.

Lorand Balint a vrut să demonstreze, astfel, importanța unei campanii de marketing de succes.

“Nu am fi putut atrage niciodată de la sponsori un buget de 10 milioane de euro, cât avem noi nevoie, așa că ne-am gândit cum putem atrage fonduri de la Guvern, prin numirea handbalului drept sport național. Am început astfel o campanie bazată pe sloganul ‘Handbalul, sport național’, a spus Balint, care, până în 2015, a fost directorul pe România al agenției de publicitate Leo Burnett.

Potrivit acestuia, România ar trebui să aibă cinci sporturi naționale.

“Gimnastica feminină ar trebui să fie sportul principal al României, apoi handbalul, scrima, canotajul, iar celelalte sporturi ar trebui să se bată pentru locul cinci”, a arătat Balint.

El a spus că încă de la începutul anului 2015, când a devenit șeful marketingului din Federația de Handbal, și-a propus să ridice handbalul la rangul de sport național.

“Nimeni nu ne-a declarat la modul oficial sport național, dar noi o spunem de atâta timp, încât nimeni nu mai neagă acest lucru. Am făcut asta cu ajutorul marketingului”, a subliniat oficialul Federației Române de Handbal.

Potrivit acestuia, dacă ai resurse limitate, soluția este să închei parteneriate cu cei care au forță financiară și aceleași interese ca tine.

“Multă lume se oferă să te ajute, dar și foarte mulți te încurcă, așa că trebuie să știi cum să îi triezi și să-i prioritizezi. În plus, la noi, totul merge rapid, vorbim și facem imediat”, a completat Balint.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă