13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMarius Copil a reușit o calificare spectaculoasă în optimile turneului ATP de...

Marius Copil a reușit o calificare spectaculoasă în optimile turneului ATP de la Antwerp

Tenismanul român Marius Copil a reușit o victorie de senzație în fața portughezului Joao Sousa, numărul 33 mondial, cu 4-6, 6-3, 6-3, marți, în runda inaugurală a turneului ATP de la Antwerp (Belgia), informează Agerpres.

Turneul este dotat cu premii totale de 566.525 euro.

Copil, care luni a împlinit 26 de ani, s-a impus după o oră și 48 de minute în fața favoritului numărul șase al competiției, reușind 9 ași.

Arădeanul a revenit în meci după ce a pierdut primul set (4-6) și a reușit să domine jocul în setul secund, pe care l-a câștigat cu 6-3. În decisiv, lusitanul a început cu dreptul, câștigându-și serviciul, dar apoi Copil a egalat și a reușit un break care s-a dovedit decisiv. Românul și-a făcut apoi serviciul constant, salvând și două mingi de break, iar la 5-3 a încheiat meciul pe serviciul adversarului.

Marius Copil (198 ATP), venit din calificări, și-a asigurat un cec de 9.650 euro și 32 de puncte ATP.

Copil și Sousa (27 ani) sunt la egalitate acum la meciurile directe, 2-2. Portughezul s-a impus în 2010 în calificări la Tunis, cu 6-3, 4-3 (abandon Copil), și în 2013 la Guimaraes, în finală, cu 6-3, 6-0. Copil a obținut prima victorie în 2014, la Stockholm, în primul tur, cu 7-6 (4), 4-6, 6-4.

În optimi, Copil va juca împotriva câștigătorului dintre belgianul Steve Darcis (120 ATP) și francezul Benoit Paire (42 ATP).

Marius Copil a mai fost de două ori pe un tabloul principal în circuitul ATP anul acesta, la Sofia, unde s-a oprit în optimi, și la București, pierzând în runda inaugurală, și s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon, fiind învins în primul tur.

În alt meci jucat marți în primul tur, slovacul Jozef Kovalik, venit și el din calificări, l-a învins neașteptat pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez cu 6-3, 6-3. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă