7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialMonica Niculescu și Hao-Ching Chan au pierdut finala de dublu feminin de...

Monica Niculescu și Hao-Ching Chan au pierdut finala de dublu feminin de la Wimbledon

Perechea Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (România/Taiwan), cap de serie numărul 9, a pierdut finala probei de dublu feminin de la Wimbledon, în faţa cuplului Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), cap de serie 2, scor 0-6, 0-6.

Niculescu şi Chan au jucat în al treilea meci al zilei de sâmbătă pe terenul central, după finala de simplu feminin câştigată de Garbine Muguruza în faţa lui Venus Williams într-o oră şi 17 minute, scor 7-5, 6-0, şi finala de dublu masculin Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia) – Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croaţia) încheiată în patru ore şi 39 de minute, scor 5-7, 7-5, 7-2 (2), 3-6, 13-11.

Meciul de dublu feminin a început la ora locală 21,29 (23,29 ora României) şi a fost adjudecat categoric de Makarova şi Vesnina. Câştigătoarele trofeului au obţinut 2.000 de puncte WTA şi 400.000 de lire sterline, iar Niculescu şi Chan 1.300 de puncte şi 200.000 de lire sterline.

Monica Niculescu este a doua româncă finalistă din istoria turneului de la Wimbledon, după Virginia Ruzici. În 1978, Virginia Ruzici a jucat tot finala de dublu la Wimbledon, ea şi Mima Jausovec (Iugoslavia) fiind învinse de perechea australiană Kerry Melville Reid/Wendy Turnbull, scor 4–6, 9–8(12–10), 6–3.

Tot în urmă cu câteva decenii, Ilie Năstase s-a impus de două ori la dublu mixt la Wimbledon, în 1970 şi 1972, alături de americanca Rosemary Casals, şi o dată la dublu masculin, în 1973, alături de americanul Jimmy Connors.

La dublu masculin s-a impus şi Horia Tecău, în 2015, alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă