11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimul turneu din play-off-ul Campionatului Național de Oină Frontiera. Tomis Constanța, două...

Primul turneu din play-off-ul Campionatului Național de Oină Frontiera. Tomis Constanța, două victorii din trei meciuri

 

În week-end, pe Stadionul ”Energia” din Onești (județul Bacău), a avut loc primul turneu al play-off-ului Campionatului Național de Oină, competiție desfășurată sub auspiciile Federației Române de Oină.

Pe malul Trotușului s-au strâns primele patru echipe din țară, determinate în urma sezonului regulat, desfășurat sub formă de turneu, la Cluj-Na­poca, la finele lunii mai. Con­form regulamentului în vigoare, ultimele formații rămase în lupta pentru titlu și-au păstrat punctele acumulate anterior, iar acum, la Onești, au jucat în sistemul fiecare cu fiecare.

Rezultatele înregistrate au fost următoarele:

  • Frontiera Tomis Constanța-Biruința Gherăești 17-10
  • Straja București-Politehnica Cluj 17-22
  • Biruința Gherăești-Politehnica Cluj 10-13
  • Frontiera Tomis Constanța-Straja București 16-18
  • Straja București-Biruința Gherăești 10-10
  • Frontiera Tomis Constanța-Politehnica Cluj 12-8.

Pe parcursul acestui patrulater, s-au consemnat o serie de surprize. Oiniștii clujeni sunt aproape de o performanță istorică pentru clubul de sub Feleac, cucerirea unei medalii. Victoria lor contra consacratei Straja București a surprins în mod plăcut, fiind confirmată apoi și de succesul contra unei alte echipe de tradiție, Biruința Gherăești.

La rândul ei, campioana en-titre Straja București a învins spectaculos pe Frontiera Tomis Constanța, echipă care a dominat prin constanță, atât întrecerea de la Cluj, cât și pe cea de la Onești. Straja însă, obosită după victoria împotriva dobrogenilor, a pierdut un punct prețios la remiza cu Biruința.

În clasament, situația se prezintă astfel:

  • Frontiera Tomis Constanța – 28 de puncte
  • Politehnica Cluj – 24
  • Straja București – 23
  • Biruința Gherăești – 19.

La un meci de oină se acordă 3 puncte la victorie, 2 puncte la egal și un punct la înfrângere. De la liniile statistice de mai sus, cele patru echipe vor relua competiția în toamnă, în luna septembrie, când se vor reîntâlni la Iași, la al doilea turneu play-off al Campionatului Na­țional de oină. Până atunci însă, orice echipă afiliată la Federația Română de Oină este așteptată, la mijlocul lunii iulie, la Constanța, locul tradițional de disputare a Cupei Românei, dar și, mai nou, a Campionatului Național de oină pe plajă.

Cele mai citite

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Marton Fucsovics a câștigat marele trofeu la Țiriac Open

Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat turneul ATP 250 Ţiriac Open, disputat în această săptămână la baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, după ce l-a...

Claudiu Târziu: „AUR respinge dezinformările lansate de serviciul de spionaj ucrainean”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a răspuns acuzaţiilor din presa ucraineană, potrivit cărora AUR ar putea lansa „provocări informaţionale anti-ucrainene”....
Ultima oră
Pe aceeași temă