15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRafael Nadal, numărul unu mondial, s-a retras de la Turneul Campionilor

Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a retras de la Turneul Campionilor

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial, s-a retras de la Turneul Campionilor, din cauza unei accidentări, după ce a fost învins în meciul de debut, cu 6-7 (5/7), 7-6 (7/4), 4-6, de belgianul David Goffin, luni seara la Londra, în cadrul Grupei "Pete Sampras" a acestei competiții, informează Agerpres.

Turneul este dotat cu premii totale de opt milioane de dolari.

"Am încercat să fac tot ceea ce am putut, aveam un angajament față de acest turneu, față de mine însumi, însă nu ar fi avut niciun sens să continui", a declarat Nadal, confruntat cu o leziune la genunchi. El a precizat că "a fost deja un miracol" că a putut disputa partida cu Goffin.

În urma acestui forfait, Rafael Nadal va fi înlocuit cu spaniolul Pablo Carreno Busta în Grupa "Pete Sampras, pentru următoarele meciuri.

După abandonul de la Paris-Bercy, spaniolul a afirmat că "speră" să se refacă la timp pentru a-și apăra șansele la Turneul Campionilor, însă problemele fizice i-au afectat prestația în jocul cu Goffin, înclinându-se în patru seturi în fața belgianului, ocupantul locului 8 în clasamentul ATP, care a înregistrat cu această ocazie prima sa victorie la competiția de final de sezon a circuitului profesionist masculin.

Tot luni, în primul meci din această grupă, bulgarul Grigor Dimitrov, numărul 6 mondial, care participă în premieră la Turneul Campionilor, s-a impus cu 6-3, 5-7, 7-5 în fața austriacului Dominic Thiem (nr.4), după 2 ore și 19 minute de joc.

Marți sunt programate partidele Marin Cilic (Croația/N.5) — Jack Sock (SUA/N.9) și Roger Federer (Elveția/N.2) — Alexander Zverev (Germania/N.3), în cadrul Grupei "Boris Becker".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă