13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia a învins Olanda în preliminariile Campionatului Mondial de baschet

România a învins Olanda în preliminariile Campionatului Mondial de baschet

Naționala masculină de baschet a României a învins formația Olandei cu scorul de 75-68 (16-15, 18-12, 20-19, 21-22), duminică seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2019, informează Agerpres.

Tricolorii au obținut prima lor victorie cu Zare Markovski pe banca tehnică, după ce pierduseră la debutul în campanie, în deplasare cu Italia (70-75).

''Vulturii'' au câștigat în fața unei formații care vineri se impunea în fața puternicei formații a Croației cu 68-61.

Debutul meciului a fost slab pentru România, care era condusă cu 11-3 după cinci minute de joc. Tricolorii au reușit să revină în meci și după primul sfert aveau un avans de un punct, 16-15. Olanda a condus apoi cu 22-18, dar la jumătatea partidei România avea avantaj, 34-27. România s-a desprins la 13 puncte, 46-33 (25), dar diferența maximă de pe tabelă a fost de 18 puncte, 68-50 (35), dar batavii au mai redus din ecart pe final.

Pentru România au evoluat Giordan Watson 11 puncte, 1 recuperare, 6 pase decisive, Andrei Mandache 6 p, 3 rec, 5 pd, Iulian Orbeanu 3 p, Radu Paliciuc 1 rec, Vlad Moldoveanu 8 p, 2 rec, 1 pd, Bogdan Nicolescu 9 p, 4 rec, 1 pd, Emanuel Cățe 12 p, 8 rec, Rolland Torok 13 p, 2 rec, 2 pd, Nandor Kuti 7 p, 3 rec, 5 pd, Georges Darwiche 6 p, 2 rec, 1 pd, Cătălin Baciu.

În echipa Olandei au jucat Yannick Franke 14 p, 5 rec, 1 pd, Leon Williams 4 p, 1 rec, 1 pd, Worthy De Jong 12 p, 4 rec, 1 pd, Charlon Kloof 7 p, 5 rec, 2 pd, Shane Hammink 8 p, 1 rec, 2 pd, Thomas van der Mars 2 p, 1 rec, Roeland Schaftenaar 4 p, 6 rec, 1 pd, Nick Oudendag 6 p, 2 rec, Henk Norel 9 p, 7 rec, 2 pd, Jessey Voorn 2 p, Jito Kok 3 rec.

În alt meci, Italia a învins Croația în deplasare cu scorul de 80-64.

Italia ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România, 3 puncte (+2), Olanda, 3 puncte (0), Croația, 2 puncte.

Pe 23 februarie, România va juca în deplasare cu Croația, la aceeași dată având loc și partida Italia — Olanda. 
Primele trei clasate se califică în faza următoare a preliminariilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă