11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a fost eliminată în primul tur la Australian Open: Am...

Simona Halep a fost eliminată în primul tur la Australian Open: Am resimțit durere la genunchi. Mi-a fost dificil în setul al doilea să mă mișc pe teren

Jucătoarea română de tenis, numărul patru mondial, Simona Halep, a fost învinsă de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, luni, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, în timp ce Irina Begu s-a calificat în turul secund, informează Agerpres.

 

Românca a cerut intervenția medicului după primul set și în setul secund și-a flexat piciorul de mai multe ori.

”Am resimțit durere la genunchi. Mi-a fost dificil în setul al doilea să mă mișc pe teren, dar ea (Shelby Rogers, n. red.) a meritat victoria. A fost agresivă și a lovit mingea foarte puternic”, a declarat Halep, citată de Reuters.

Sportiva (25 ani) a precizat că s-a luptat o accidentarea la genunchi încă de la Turneul Campioanelor, de la Singapore. Nu a avut de suferit în pauza competițională, dar durerea a reapărut odată cu primul turneu al anului, la Shenzen, în urmă cu două săptămâni, când a încercat să o țină sub control. 

Halep, care și anul trecut pierduse tot în primul tur la Melbourne, a avut doi ași în acest meci, o dublă greșeală, 18 mingi direct câștigătoare și 19 erori neforțate, în timp ce Rogers a reușit 2 ași, 26 de winners și a comis 22 de erori neforțate. Românca și-a creat o singură oportunitate de break, nefructificată. 

Irina Begu (cap de serie numărul 27, 29 WTA) s-a calificat în turul secund, după 5-7, 6-3, 6-4 cu kazaha Iaroslava Șvedova (39 WTA), în 2 ore și 18 minute. Fiecare jucătoare a avut câte 3 ași, Begu a comis 8 duble greșeli, iar Șvedova 3. 

Begu și Șvedova erau la egalitate, 1-1, în meciurile directe, kazaha învingând în 2011 în primul tur la Fes (Maroc), cu 6-3, 6-2, iar românca în 2015, în primul tur la Charleston, cu 6-0, 6-7 (7), 6-4. În turul secund, Irina Begu o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Kristyna Pliskova (Cehia) și Viktorija Golubic (Elveția).

Patricia Țig (107 WTA) a fost surclasată de portoricana Monica Puig (N. 29), campioana olimpică en titre, cu 6-0, 6-1, în doar 53 de minute.

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 78 WTA, s-a calificat, luni, în turul doi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă