13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în turul trei al turneului de la Miami....

Simona Halep s-a calificat în turul trei al turneului de la Miami. Meciul de vineri a fost întrerupt de două ori din cauza ploii

Simona Halep, a treia favorită a turneului de tenis de la Miami (Florida), s-a calificat, vineri, în runda a treia a acestuia, după ce a dispus în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-3, de japoneza Naomi Osaka.

Concursul este dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, informează Agerpres.

Halep a obținut victoria după o oră și 53 de minute de joc efectiv, în condițiile în care meciul a fost întrerupt de două ori de ploaie.

Halep (25 ani), numărul cinci în ierarhia mondială, și Osaka (19 ani, 49 WTA) au mers cap la cap în primul set, cu serviciul, până la 4-4, când Halep a reușit un break, decisiv pentru soarta actului inaugural, adjudecat cu 6-4.

Osaka a început cu dreptul setul al doilea, câștigându-și serviciul, după care meciul a fost întrerupt circa zece minute din cauza ploii. La reluare, Halep a fost de nerecunoscut, fiind nervoasă și ieșită din ritm, iar greșelile au venit una după alta. Scorul a ajuns la 4-0 pentru Osaka, apoi Simona a avut o răbufnire de orgoliu, concretizată în două ghemuri consecutive, dar nipona a dus scorul la 5-2, câștigând setul cu 6-2, pe serviciul Simonei, în ciuda faptului că aceasta avusese o consultare cu antrenorul Darren Cahill.

Simona Halep a reușit să se calmeze și, deși a pierdut la zero ghemul inaugural al setului decisiv, a reușit să egaleze, iar apoi să preia conducerea după un break venit la a patra șansă a româncei în ghem. Halep s-a desprins la 3-1, dar nu a reușit să își păstreze avantajul, iar Osaka a egalat, 3-3, grație unei duble greșeli a româncei în momentul decisiv. Halep a reușit să treacă din nou la cârmă, cu un break la zero, însă jocul a fost întrerupt de ploaie. După trei sferturi de oră, la reluarea jocului, scenariul de la prima întrerupere nu s-a mai repetat, iar Halep s-a desprins la 5-3. Constănțeanca a încheiat conturile la a doua minge de meci pe care a avut-o, cu 6-3. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă