21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStejarii pornesc spre Cupa mondială din Japonia

Stejarii pornesc spre Cupa mondială din Japonia

Reprezentativa de rugby a României va evolua în trei partide-test  programate în această lună. Oficialii forului mondial de specialitate au confirmat astfel că echipa va întâlni pe teren propriu, la Bucureşti, Statele Unite ale Americii, Canada și reprezentativa similară din Uruguay.

Toate cele trei echipe au participat la ultima ediție a Cupei Mondiale din 2015, desfășurată în Anglia.

Stejarii se vor întâlni cu SUA, pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf“, pe 12 noiembrie. A doua partidă va fi cea în compania Canadei, pe 19 noiembrie, iar ultima confruntare se va derula cu echipa  Uruguay-ului,  pe 26 noiembrie Toate confruntările vor avea aceeași oră de start 18.00.

Federanția Internațională de Rugby își dorește prin aceste dispute-test inter-țări să ofere șansa  natiunilor din cel de-al doilea eșa-lon valoric să întâlnească adversari valoroși  să își crească nivelul jocului, dar să cunoască și mai bine schimbările de ultimă oră pe care le oferă astfel de reprezentative în sportul cu balonul oval.

Pentru reprezentativa României, SUA, Canada și Uruguay reprezintă trei adversari apropiați ca valoare cel puțin pe hârtie. Pentru tricolori, fiecare test de la București reprezintă o repetiție înainte de  campania de calificare la Cupa Mondială din 2019 din Japonia și, evident, o șansă de a aduna și a testa cei mai buni jucători atât din campionatul intern, cât și din străinătate.

Echipa României este în acest moment pe locul 16 în topul mondial, dar dupa evoluția de la Cupa Mondială din 2015, stejarii sunt datori propriilor fani să ofere un nivel mult mai ridicat cu evoluții convingătoare. „Vrem să avem cât mai mulți spectatori în tribune să vină alături de noi, la stadion, ca să facem împreună galerie Stejarilor“, a declarat Haralambie Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby pe site-ul de specialitate.

Locul mondial poate fi consolidat

Naționala de rugby intră în cantonamentul de pregatire a celor trei meciuri peste trei zile. În urma partidelor-test, România își poate consolida locul 16 în ierarhia mondială, pentru că cei trei adversari o urmează în clasamentul World Rugby astfel: SUA – locul 17,  Canada – locul 18 și Uruguay – poziția a 19-a.

Site-ul federației de Rugby a anunțat că staff-ul tehnic al echipei naţionale a stabilit un lot iniţial de 32 de jucători (17 formează pachetul de înaintare şi 15 sunt jucători de treisferturi) care vor pregăti meciurile test World Rugby cu Statele Unite ale Americii, Canada şi Uruguay. Valentin şi Andrei Ursache, cei doi jucători care evoluează în Franţa, pe linia a III-a, respectiv linia I, nu pot fi prezenţi la aceste meciuri ale echipei naţionale din motive familiale.

 Astfel, antrenorul Lynn Howells i-a convocat pe Ionel Badiu, care evoluează pe postul de pilier la echipa franceză din ProD2, Carcassonne, şi pe Cristi Chirică, linia a III-a la echipa Ştiinţa Baia Mare.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă