7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTomas Ryde a fost demis de pe banca tehnică a Naționalei feminine...

Tomas Ryde a fost demis de pe banca tehnică a Naționalei feminine de handbal a României

Federația Română de specialitate a anunțat pe site-ul oficial că echipa națională de handbal feminin are un nou selecționer. Tomas Ryde a fost înlocuit cu Ambros Martin, antrenorul echipei Gyor.

Ambrosio José Martín Cedres, antrenorul Anului în 2013 și 2014, câștigător de două ori a Ligii Campionilor și a multiple alte trofee importante, a semnat un contract cu FRH până în 2020.

"Antrenorul spaniol îl înlocuiește în această funcție pe suedezul  Ryde, care a condus naționala feminină în ultimele 16 luni și care se va dedica mai departe carierei de om de afaceri", notează comunicatul Federației.

Ambros Martin va face echipă cu actualul antrenor secund, Costică Buceschi și cu antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri. El va conduce în paralel și echipa de club Gyori Audi ETO KC. 

Comunicatul FR de Handbal

”Federaţia Română de Handbal anunţă că Echipa Naţională de Handbal Feminin are, începând din această zi, un nou antrenor: Ambrosio José Martín Cedres, Antrenorul Anului în 2013 şi 2014, câştigător de două ori a Ligii Campionilor şi a multiple alte trofee importante, a semnat un contract cu FRH până în 2020, fiind responsabil cu strategia Handbalului Naţional Feminin

Antrenorul spaniol îl va înlocui în această funcţie pe suedezul Tomas Ryde, care a condus Naţionala Feminină în ultimele 16 luni şi care se va dedica mai departe carierei de om de afaceri, aceasta oferindu-i la acest moment oportunităţi deosebite”

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal

"Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport Naţional. Venirea sa confirmă hotărârea noastră de a lucra cu cei mai buni profesionişti din handbalul mondial, atât la naţionala de fete, cât şi la naţionala de băieţi, condusă de Xavi Pasqual.

Mă bucur enorm că alături de ei sunt antrenori de top din România şi le mulţumesc lui Costică Buceschi şi lui Eliodor Voica pentru contribuţia lor la acest proiect. Sunt convins că mixul de experienţă internaţională şi înţelegere a competiţiei locale va continua să dea rezultate la cel mai înalt nivel. Un mare mulţumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastră şi rezultatele excepţionale obţinute împreună. Mult succes în proiectele viitoare". 

Gyor a câştigat cu Ambros Martin la timonă două Ligi ale Campionilor (2013, 2014), fiind finalistă în 2016, când a fost învinsă de CSM Bucureşti.

În ceea ce îl priveşte pe Ryde, acesta a adus un nou suflu în handbalul românesc, reuşind să câştige bronzul mondial cu prima reprezentativă a ţării noastre. Din păcate, ultimele rezultate l-au adus în situația de a fi demis.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă